Skip to content

Dupa 30 de ani, Michael J. Fox se intoarce la „Back to the Future” intr-un videoclip al rapperului Lil Nas X. Fox sufera de Parkinson, dar si-a adaptat fiecare rol la situatia in care se afla

Dupa o pauza de peste un an, starul rap Lil Nas X lanseaza cu un nou videoclip cu tematica de Craciun, intitulat „Holiday”, in care actorul Michael J Fox interpreteaza din nou personajul celebru Marty McFly.

Teaserul videoclipului il prezinta pe cantaret intorcandu-se in timp, in Vestul Salbatic din 1885, si transformandu-se in Mos Craciun. In timp ce rapperul zboara cu o sanie de inalta tehnologie, camera se indreapta spre Michael J. Fox, care il avertizeaza pe Lil Nas X: „Sa nu mergi in 2020”.

Lil Nas X a devenit faimos in vara anului 2019 cu piesa country-rap „Old Town Road”. Noul single „Holiday” urmeaza sa fie lansat vineri, pe 13 noiembrie 2020.

Este pentru prima oara cand Fox interpreteaza faimosul personaj din filmul „Back To The Future Part III” din 1990.

In videoclip, el poarta aceeasi tinuta de cowboy ca in cel de-al treilea film, cand adolescentul a calatorit in timp si a ajuns intr-un oras din Vestul Salbatic.

Recent, actorul in varsta de 59 de ani a declarat ca ar putea fi fortat sa se retraga din actorie ca urmare a bolii Parkinson, cu care a fost diagnosticat in anul 1991, la doar 29 de ani.

Acesta a mentionat pentru revista People ca „actoria devine din ce in ce mai dificila de realizat”, adaugand ca scrisul este acum principala sa activitate creativa.

Fox a fost una dintre cele mai mari vedete ale anilor 1980, datorita rolurilor sale din filmele „Back To The Future”, precum si interpretarea personajului Alex P. Keaton din serialul american „Family Ties” (1982–1989).

El a inceput sa observe tremuraturi ale mainilor in timpul filmarilor pentru comedia „Doc Hollywood” in 1991 si a fost diagnosticat cu Parkinson la scurt timp dupa aceea.

Sapte ani mai taziu, diagnosticul sau a devenit public, insa a continuat sa joace in serialul difuzat in perioada 1996-2001 pe ABC, „Spin City”, unde l-a interpretat pe Mike Flaherty, si a avut cateva aparitii in dramele legale „Boston Legal” si „The Good Wife”, difuzat pe CBS, serial care i-a adus nominalizari la Premiile Emmy timp de trei ani consecutivi pentru rolul sau, avocatul viclean Louis Canning.

Incepand cu anul 1999, Fox a lucrat in principal ca actor de voce pentru productiile „Stuart Little” si „Atlantis: The Lost Empire” de la Disney.

Lupta actorului cu boala degenerativa a fost documentata in „Lucky Man”, autobiografia sa din 2002, in care a descris simptomele ca „rigiditate, tremuraturi si lipsa de echilibru”.

Fox are in palmares cinci premii Primetime Emmy, patru premii Globul de Aur, un premiu Grammy si doua premii Screen Actors Guild.

Michael J. Fox a jucat rolul lui McFly ca un cadou pentru fiul lui Chris Martin, Moses, al carui film preferat este „Back To The Future”. Actorul s-a alaturat trupei Coldplay pe scena in New Jersey in 2016, interpretandu-l pe Johnny B Goode si recreand una dintre scenele semnificative ale filmului original.

Citește în continuare