Skip to content

Pentru filmarile „Jurassic World 3” s-au facut 40.000 de teste Covid. Au fost 100 de zile de filmare.

Productia celui de-al treilea film din seria „Jurassic World” a inceput in urma cu 4 ani, filmarile au demarat in februarie 2020, au fost oprite din cauza pandemiei dar au fost reluate in vara si incheiate zilele trecute.

Filmul se numeste „Jurassic World: Dominion” si este al saselea din franciza „Jurassic Park”.

Din distributia noului film fac parte Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Keff Goldblum si Sam Neil.

A fost regizat de Colin Trevorrow care a scris scenariul alaturi de Emily Carmichael. Legendarul Steven Spielberg care a regizat primul film Jurassic Park din 1993 a lucrat ca producator executiv la „Dominion”.

Planurile pentru trilogia Jurassic World au fost anuntate in 2014 iar ultima parte a avut un buget impresionant de 165 de milioane de dolari.

Dupa 100 de zile, productia pentru „Jurassic World 3” s-a incheiat la inceputul lunii noiembrie. Au fost folosite 40.000 de teste de COVID-19 si au fost cheluite cateva milioane de dolari pentru protocoalele medicale.

Filmarile au inceput in Canada in februarie 2020 si s-au mutat in Anglia in luna martie cand a explodat pandemia de Covid-19. Au fost oprite si reluate in iulie 2020 in Anglia si in Malta. Intreaga echipa de actori, producatori si tehnicieni a fost izolata intr-o bula din luna iulie si pana zilele trecute.

„Jurassic World: Dominion” va intra in cinematografe incepand cu 10 iulie 2022 si va fi distribuit de Universal Pictures.

„Dominion” a fost primul film de mare buget care a reinceput filmarile dupa lockdown-ul din primavara care a oprit intreaga industrie cinematografica. Donna Langley, presedintele Universal a declarat ca „Pe masura ce incercam sa ne luptam cu provocarile pe care le are industria noastra in timpul unei pandemii globale, modul colaborativ in care s-a desfasurat aceasta productie ne-a permis sa incheiem in siguranta dupa 100 de zile de filmari. Si suntem mandri de modul in care s-a descurcat aceasta echipa.”

Pe platourile de filmare a existat o zona speciala in care au fost testati zilnic fiecare dintre cei prezenti. 100 dintre testele COVID au fost pozitive.

Universal a dezvoltat un mecanism impresionant pentru a asigura siguranta medicala a tuturor celor implicati in filmari. A angajat o unitate medicala numita „Your Doctor” care s-a ocupat de toate cerintele impuse de guvernul britanic.

Au fost realizate peste 40.000 de teste COVID-19 dintre care 0.25% au iesit pozitiv, in jur de 100 de teste. O parte dintre acestea au fost fals pozitiv.

Studiourile Pinewood, unde au avut loc filmarile, a organizat o Zona Verde in care actorilor si echipei li se lua temperatura inainte de a intra in zona de productie. Fiecare unitate medicala era dotata cu doctori, asistente si cabine pentru izolare. In total, au testat 1.000 de oameni pe parcursul a 2 ore din fiecare zi de lucru.

Au fost folosite peste 1800 de semne cu informatii referitoare la COVID, peste 150 de sanitizatoare si 60 de chiuvete suplimentare pentru spalarea mainilor.

In total, Universal a cheltuit intre 6 si 8 milioane de dolari pe protocoalele menite sa ii protejeze pe membrii echipei de virusul Covid-19.

Actorii principali si regizorul au fost izolati impreuna la un hotel londonez si nu avut voie sa primeasca vizite pana la incheierea filmarilor. Toti au declarat ca a fost o perioada foarte grea, plina de provocari dar ca se bucura ca au putut sa lucreze in vremuri atat de grele si ca au reusit sa duca la capat un proiect atat de mare.

Filmele din franciza Jurassic au produs peste 5 miliarde de dolari din box office pana in prezent. Dintre acestia, peste 3 miliarde au provenit din ultimele doua lansari: „Jurassic World” si „Jurasic World: Regatul Cazut”.

Noul film, „Jurassic World: Dominion” a avut cel mai mare buget al unui film din franciza de pana acum.

Citește în continuare