Skip to content

Starul pop The Weeknd va canta in pauza Super Bowl. Editia 2021 se va desfasura pe 7 februarie

Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului viitor este Super Bowl, atat pentru ceea ce urmeaza sa se intample pe teren, dar si pentru concertul din pauza meciului. Pentru anul viitor, la editia care va avea loc duminica, 7 februarie 2021, starul pop The Weeknd a fost ales pentru concert. De-a lungul timpului, la Super Bowl au cantat Michael Jackson, Prince, Madonna, Lady Gaga si Beyonce.

Cantaretul de muzica pop a declarat ca “sunt onorat si extaziat sa fiu in centrul acestei scene”. Publicatia New York Times noteaza ca selectia cantaretului este in concordanta cu recentele incercari ale NFL de a atrage un public mai larg, schimband show-urile rock clasice dominate de muzicieni albi  cu artisti cu puternice comunitati in online, care sunt populari printre fanii si persoanele mai tinere.

Este cea de-a doua editie a show-ului muzical pentru pauza Super Bowl produs de Jay-Z si Roc Nation. Organizatorii au anuntat si ca vor vinde bilete pentru doar 20% din suprafata stadionului Raymond James Stadium, astfel incat sa fie respectate toate normele de siguranta si se vor supune tuturor regulilor impuse de statul Florida privind combaterea raspandirii noului coronavirus.

Artistul al carui nume de scena este The Weeknd, pe numele lui real  Abel Tesfaye, a devenit una dintre cele mai mari vedete din top din ultimul deceniu, cu peste 45 de discuri de platina, single-uri si albume.

Cel mai nou album al sau, „After Hours”, a fost in fruntea clasamentelor din Statele Unite, in timp ce melodia sa “Blinding Lights” a devenit cel mai vechi single din topul SUA Hot 100.

Cantaretul in varsta de 30 de ani a castigat trei premii Grammy, inclusiv cel mai bun album urban contemporan, “Beauty Behind The Madness” din 2016 si “Starboy” din 2018.

Criticii se asteapta ca si ultimul sau album sa fie pe lista premiilor Grammy de anul viitor, insa lista scurta a nominalizarilor va fi disponibila abia pe 24 noiembrie.

Super Bowl este meciul pentru castigarea campionatului National Football League (NFL), fotbalul american profesionist. Lansat in 1967, a devenit cel mai urmarit program de televiziune din Statele Unite ale Americii si este considerat o sarbatoare nationala.

Multe vedete muzicale au cantat in deschiderea Super Bowl-ului si in timpul ceremoniilor din pauza meciului. Drepturile de televizare ale Super Bowl-ului sunt detinute in fiecare an de o singura televiziune importanta (în prezent, NBC), iar difuzarea anuala este faimoasa datorita faptului ca este cea mai scumpa publicitate din an.

In 2020, 30 de secunde de publicitate au costat 5.6 milioane de dolari, conform informatiilor aparute in presa. Tot in aceasta editie, Shakira si Jennifer Lopez au intretinut pauza Super Bowl, care a fost urmarita de nu mai putin de 104 milioane de oameni.

Citește în continuare