Skip to content

Paris Jackson, fiica lui Michael, lanseaza albumul de debut intitulat „Wilted”

In varsta de 22 de ani, Paris Jackson este o fana devotata muzicii inca din copilarie, cand a inceput sa cante la chitara, insa a ezitat pana acum sa se numeasca cantareata si compozitoare.

Primul ei disc solo a aparut ca urmare a unei recente despartiri, insa piesele continute sunt influentate si de viata plina de rasturnari de situatii si moartea timpurie a tatalui. Paris Jackson este al doilea copil si singura fiica a lui Michael Jackson si Debbie Rowe.

„Wilted” marchează primul album solo a lui Paris Jackson, care a fost crescuta de bunica ei, Katherine, dupa moartea subita a lui Michael Jackson in 2009.

Cele 11 piese de pe album, precum Let Down, Repair si Collide, reflecta revolta emotionanta a calatoriei sale, de la adolescenta indurerata a unui copil de 11 ani pana la maturitate, trecand printr-o perioada marcata de probleme de sanatate mintala si droguri.

Realizarea albumului de debut „este unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care le-am trait vreodata”, a declarat aceasta pentru Associated Press. Intr-o alta declaratie, Jackson a mentionat ca a incetat sa mai fie pe placul altora. „Am ajuns la un punct in care mi-am dat seama ca cineva va avea intotdeauna de spus ceva negativ despre mine, astfel ma port asa cum sunt eu”, a declarat Jackson pentru Reuters.

In copilarie, Paris Jackson asculta impreuna cu tatal ei diferite genuri muzicale, de la soul, R&B, blues, jazz si pana la muzica clasica, dar stilul pe care l-a adoptat pentru primul sau album este folk alternativ. „Tatal meu canta si el multa muzica clasica, coloane sonore din filme si chiar piese difuzate la radio din Top 40” , a adaugat Jackson.

Pentru noul album, fiica regelui pop s-a inspirat din muzica formatiilor de la inceputul anilor 2000 si si-a transformat durerea in arta. Intrebata ce crede ca ar spune tatal ei despre „Wilted”, aceasta a raspuns: „Daca ar trebui sa ghicesc, probabil ar fi ceva de genul «Te iubesc si ma bucur ca esti fericita».”

Primul single lansat, intitulat „Let Down”, este o balada captivanta, reprezentand piesa centrala a albumului.

„Wilted” este al doilea material discografic pe care Jackson il lanseaza in acest an.

Paris a facut parte din trupa The Soundflowers (un duo format cu fostul ei iubit Gabriel Glenn), iar EP-ul autointitulat a aparut pe 24 iunie 2020 si contine melodii pop-country.

Jackson canta la chitara acustica, are o cariera de model si lucreaza si ca actrita. Pentru aceasta, sa compuna muzica a fost intotdeauna „ca o alinare”.

In 2010, Jackson si fratii ei au acordat un interviu pentru Oprah Winfrey alaturi de bunica lor, Katherine, si de verii lor, o discutie despre cum este viata dupa moartea regretatului Michael Jackson. Impreuna cu Prince, fratele ei, au acceptat Lifetime Achievement Award in cadrul ceremoniei Grammy din 2010, in numele tatalui lor.

In luna martie 2017, Paris Jackson a debutat ca actrita cu un rol in primele doua sezoane ale serie „Star”, o drama muzicala difuzata pe FOX si creata de Lee Daniels si Tom Donaghy. Primul ei lungmetraj a fost „Gringo” din 2018, o comedie regizata de Nash Edgerton si scrisa de Anthony Tambakis si Matthew Stone.

Citește în continuare