Skip to content

Povestea din spatele tinutelor exceptionale ale lui Nicole Kidman, dar si a caselor super luxoase din The Undoing. Serialul de la HBO e considerat cel mai luxos film din ultimii ani

Unul dintre serialele care fascineaza acum o lume intreaga este produs si difuzat de HBO, se numeste “The Undoing” (Pana la capat) si ii are in rolurile principale pe Nicole Kidman si Hugh Grant, in ipostaza unui cuplu foarte bogat din New York care e implicat intr-o crima.

Detaliile crimei sunt dezvaluite cu fiecare episod si nu va vom da spoilere, insa vom incerca sa va aratam o alta latura a acestei productii impresionante.

Serialul este regizat de Suzanne Bier, una dintre femeile regizor considerate cele mai influente in lumea filmului in acest moment. Bier are 60 de ani, s-a nascut la Copenhaga, a studiat la Londra arhitectura si a fost scenograf foarte multi ani pana sa treaca la regie.

Suzanne Bier

E prima femeie care a castigat un Oscar, un Glob de Aur si un Emmy. Oscarul si Globul de aur au venit pentru “In a Better World” in 2010, iar Emmy-ul a fost pentru thrillerul “The Night Manager” in 2016, film care ii avea in rolurile principale Tom Hiddleston si Elizabeth Debicki.

Ca si la “The Night Manager”, “The Undoing” combina interesul pentru stilul desavarsit cu eleganta imagiilor si suspence-ul actiunii, iar Suzanne Bier realizeaza o radiografie vizuala a celor mai bogati oameni din New York, fara sa fie ostentativa, insa cu o deosebita gratie.

Bier a recunoscut in interviurile in care promova serialul ca a fost foarte atrasa si foarte curioasa sa intre in lumea celor mai bogati oameni din New York, sa vada cum arata apartamentele super luxoase din jurul Central Park si sa intre, fie si pentru documentare, in intimitatea unor asemenea personalitati.

Fiecare detaliu din serial este atent controlat, de la ce haine poarta personajul lui Kidman, Grace Fraser – psiholog terapeut (care e fiica unui evreu “obscen de bogat” cu tablouri de Francis Bacon si Gerhard Richter in living) pana la casele in care se petrece actiunea care trebuiau sa ofere o imagine cat mai apropiata de luxul acestor oameni, in conditiile in care niciunul dintre ei nu era dornic sa-i vina in apartament peste 100 de oameni la filmare cateva zile la rand.

Personajul lui Nicole Kidman are drept trade mark paltoanele super sofisticate, iar regizoarea Suzanne Bier a precizat ca si-a dorit sa fie creatii proprii ale echipei. Sa fie ceva frumos, majestuos, dar in acelasi timp ceva ce nu ai vazut purtat la altcineva niciodata, tocmai pentru a arata exclusivismul.

Echipa de productie si regizoarea si-au dorit sa arate personalitatea lui Grace, in raport cu cea a tatalui ei extrem de bogat, alegand pentru ea un apartament mai mic, mai modern in care nu exista valet si fiecare si prepara singur mancarea in bucatarie chiar daca aparatura e una dintre cele mai sofisticate.

In contrapartida, Franklin, tatal lui Grace, sta langa Muzeul Evreiesc, cu vedere la Central Park, are valet, sofer si menajera.

In primul episod Grace merge la o intalnire a comitetului de parinti al scolii private la care e inscris fiul sau intr-o casa foarte mare, foarte spectaculoasa si productia si-a dorit sa arate pe drumul ei prin respectiva casa pereti cu stucaturi sofisticate, oglinzi foarte scumpe, ferestre uriase. Drumul prin casa are rolul si sa arate ca, desi Grace incearca sa se delimiteze de aceasta bogatie, se simte foarte naturala in preajma ei.

Spectaculosul loc unde se desfasoara petrecerea de strangere de fonduri este One World Trade, iar casa lui Franklin, tatal lui Grace,  e jumatate construita in studio, jumatate filmata intr-una din cladirile de langa Central Park.

Ca sa decoreze casa lui Franklin (interpretat de Donald Sutherland), echipa de productie a avut ca tema sa arate imensa lui bogatie, modul distant al personalitatii sale, dar si marea sa dragoste pentru arta. Cateva scene in care acesta admira tablouri au fost filmate in Upper East Side, in muzeul The Frick.

In cel mai recent interviu pe care Suzanne Bier l-a acordat, imediat dupa difuzarea episodului 5 din serie in care apare un detaliu important despre arma crimei, aceasta a spus: “Nimic din ceea ce ati vazut nu e exact ceea ce pare.”

P.S. Un motiv de mandrie locala, actrita Ana Ularu a jucat intr-un film regizat de Suzanne Bier, in 2014 – “Serena” cu Bradley Cooper si Jennifer Lawrence in rolurile principale

Citește în continuare