Skip to content

Un canadian are cea mai mare colectie de masini Fast and Furious. 24 de masini au fost modificate ca sa semene cu cele din film.

Un fan din Canada a modificat 24 de masini care seamana cu cele aparute in seria de filme Fast and Furious, devenind astfel cel mai mare colectionar de masini-replica al seriei. Povestea colectiei lui a devenit virala o data cu un interviu acordat pe Youtube celor de la Roads Untraveled.

Demersul sau a fost sustinut de specialisti in constructia de masini pentru filme, care sa transforme o replica intr-o masina cat mai apropiata de versiunea sa din film. O parte din ajutor a venit din partea tehnicianului Craig Lieberman, cel care a ajutat la modificarea masinilor din primele doua filme Fast and Furious, The Fast and The Furious si Too Fast Too Furious.

Franciza Fast and Furious are pana acum opt filme, urmatorul fiind programat de lansare dupa incheierea crizei medicale – ultima data anuntata de producatori este 21 mai 2021.

Desi a devenit una dintre cele mai profitabile serii cinematografice, cu incasari de peste 5,13 miliarde de dolari si un buget al productiilor din ce in ce mai mare, primul film a avut dificultati in a gasi vehicule care sa se incadreze in doar 2 milioane de dolari.

Astfel, producatorii au recurs la serviciile lui Craig Lieberman, care nu a tunat masinile, ci a improvizat si stilizat masinile ca sa arate spectaculos dar totodata sa se incadreze si in bugetul alocat si au optat pentru vehicule relativ accesibile, precum Mitsubishi 3000GT VR4 sau Toyota Supra. O alta provocare a fost sa suplimenteze numarul de masini si de decoruri si pentru cascadori.

Dupa ce si-a terminat treaba pe platourile de filmare a celor doua filme din seria Fast and Furious, Craig Lieberman si-a creat o afacere din consilierea fanilor seriei. Acesta ofera consultanta prin intermediul website-ului sau pentru publicul dispus sa-si modifice masinile astfel incat sa arate cat mai aproape de versiunile aparute in serie. De asemenea, are si un canal de Youtube in care incearca sa convinga pasionatii de masini ca isi pot modifica singuri vehiculele.

Informatiile prezentate de acesta pe website-ul propriu sunt foarte detaliate, cu toate specificatiile tehnice pentru cele zece masini care au aparut in primele doua filme Fast and Furious, astfel incat oricine sa le poata copia si implementa.

De curand, in Romania, ziarul Libertatea a initiat o colectie de machete la scara 1:32 a masinilor care au aparut in seria Fast and Furious.  

Citește în continuare