Skip to content

Povestea copiilor pierduti pe plaja in anii ’90 poate fi vazuta online astazi la 19:00.

„Copii pierduti pe plaja” este debutul in lungmetraj documentar al Alinei Manolache,si porneste de la pretextul gasirii copiilor pierduti pe plaja in anii ’90. Regizoarea a gasit acesti copii, astazi deja adulti la 30 de ani si ajunge sa aiba intalniri cu oameni de varsta ei, din diferite locuri din tara. 

“Copii pierduti pe plaja”a avut premiera mondiala la cea de-a 66-a editie a Festivalului International de Film Taormina, Siciliasi esterezultatul a patru ani de munca, cu un scenariu dezvoltat la atelierul international Archidoc (Paris – Lisabona – Nyon).  

Documentarul spune una dintre cele mai cunoscute povesti romanesti din anii’ 90, din vacantele de vara de la mare, unde erau nelipsite anunturile, rostite la megafoane si la Radio Vacanta, despre copiii pierduti si de catre parintii lor pe litoral.

Ea insasi un copil al acelor vremuri, regizoarea Alina Manolache se foloseste de incarcatura simbolica a acestor pierderi temporare si aduce o privire empatica in viata unor personaje curajoase, nesigure sau melancolice, pentru care „a fi pierdut” capata de fiecare data alta semnificatie.

Filmul a fost prezentat in cadrul editiei din acest an a International Documentary Film Festival Amsterdam (18 – 29 noiembrie), unul din cele mai prestigioase festivaluri de film non-fictional dar si la Astra Film Festival Sibiu 2020 si Les Films de Cannes à Bucarest 2020.

Alina Manolache este documentarist, a facut studii la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, dar si in Franta, la Ecole Superieure d’Art et Design Grenoble-Valence, plus un master pe Societate, Multimedia, Spectacol, la Centrul de Excelenta in Studiul Imaginii.

Din echipa filmului mai fac parte Ioana Lascar si Radu Stancu (producatori), Laurentiu Raducanu (director de imagine), Gabi Basalici (monteur) si Filip Muresan (sound designer). 

Documentarul de 70 de minute se va putea vedea online pe astazi, in intervalul in intervalul 19:00-23:59 iar biletele sunt disponibile pe Eventbook, in cadrul programului online Elvire Chez Vous, initiat de Cinema Elvire Popesco.

Citește în continuare