Skip to content

Sarah Jessica Parker, Hans Zimmer, Jennifer Garner in sprijinul balerinilor new-york-ezi din “Spargatorul de Nuci”: Este pentru prima data dupa cel de-al doilea razboi mondial cand baletul “Spargatorul de nuci” nu se va juca de Sarbatori.

In oricare alt decembrie, peste tot in lume s-ar fi jucat pe scena sub forma de teatru, balet sau spectacol pentru copii “Spargatorul de Nuci”, baletul compus din muzica lui Ceaikovski si in coregrafia lui Marius Petipa, o simfonie a bucuriei pentru toate varstele.

Balerinii New York City Ballet (NYCB) nu puteau sta departe de una dintre cele mai frumoase povesti de Craciun, “Spargatorul de Nuci” si au gandit o licitatie de produse si experiente care sa faca Craciunul mai bun lucratorilor din domeniul artistic. De asemenea, institutia ofera o serie de programe care au la baza povestea “Spargatorul de Nuci” pusa in scena de coregraful George Balanchine, care poate fi urmarita online aici.

Balerinii s-au organizat in platforma Dancers of NYCB, o platforma care are ca stop strangerea de fonduri pentru artistii baletului new-york-ez afectati de criza medicala, insa care ofera publicului si momente de balet deja cunoscute.

Noua organizare online a baletului a avut deja prima reprezentatie in luna octombrie, cu un dans situat pe acoperisul Empire Hotel, langa Lincoln Center, sediul NYCB. Spectacolul a curpins sase momente, dintre care trei coregrafii in premiera, iar balerinii au dansat cu masti pe fata si distantati. Productia a fost pusa in scena de Daniel Applebaum si Lauren King, dansatori ai NYCB. 

Pentru decembrie, acestia au organizat o licitatie online cu o serie de experiente, de la o cafea cu jurnalistul CNN specializat in politica Dana Bash, la cateva perechi de pantofi favoriti ai lui Sarah Jessica Parker, un set de gatit de la Jennifer Garner sau o copie semnata de Hans Zimmer a coloanei sonore din “Piratii din Caraibe”, dar si lectii de balet private predate prin Zoom de catre prim-balerinul NYCB Tiler Peck. Banii din donatii vor fi impartiti si cu cantareti de opera, alti dansatori in afara corpului de balet si personalul de productie.

Licitatia se desfasoara pana pe 16 decembrie, iar toate loturile pot fi descoperite aici

Citește în continuare