Skip to content

7 cadouri pentru iubitorii de calatorii

Daca Mos Craciun urmeaza sa ajunga la un pasionat de calatorii, o persoana care viseaza cu ochii deschisi la detalii de aventura pe alte continente sau daca vreti sa transmiteti un mesaj despre calatorii in 2024, iata cum puteti fi Ajutor de Mos Craciun.

Va prezentam in continuare cateva propuneri de cadouri, de la casti de realitate virtuala pana la cursuri de gatit bunatati internationale, pentru pasionatii de calatorii.

Un glob pamantesc sau o masa cu un glob in forma Terrei poate fi un cadou cu personalitate pentru cel mai ravnit calator.

Obiectul de decor este ideal pentru cei care adora aventura si invart globul doar pentru a-si stabili noua destinatie. Pe langa cel clasic, simplu, exista si o varianta eleganta, un mini-bar in stil italian. Este fabricat din lemn masiv, usor de curatat si intretinut. Partea superioara se ridica pentru a putea folosi sticlele de bauturi fine si paharele de vin din interior. Globul este ca o piesa de arta si poate fi comandat de pe Amazon.

Tot la capitolul globuri pamantesti, exista si varianta unuia din pluta. Puteti infinge pin-uri adevarate in locurile pe care le-ati vizitat deja. Baza este din otel inoxidabil si are un design traditional intr-o forma moderna. Produsul poate fi comandat de aici.

Faimoasele harti razuibile sau cu pin-uri, de dimensiunea unui tablou, sunt perfecte pentru a fi oferite cadou in perioada sarbatorilor de iarna unui calator pasionat, mai ales acum, cand o parte din excursii sunt restrictionate. 

Cei care merg des in vacanta vor fi incantati sa-si reaminteasca tarile pe care le-au vizitat, sa realizeze cu uimire ca sunt mai multe decat isi imaginau prima data cand au pornit la drum si sa-si planifice destinatiile in care vor sa ajunga imediat ce va fi posibil. Puteti opta pentru un model premium, cu culori intense si contrastante si un print de calitate si razuire fara probleme. Asigurati-va ca nu au deja acest tip de harta si o puteti comanda de pe Creativesc.

Pasionatii de cooking, care viziteaza cele mai ravnite restaurante cu stele Michelin sau poposesc pe strazi faimoase cu o multitudine de variante de mancaruri din cele mai indepartate colturi ale lumii, pot primi in dar un gift card pentru lectii virtuale de gatit. 

Un avantaj imens cand descoperiti un loc nou este acela de a gusta o parte din bucataria locala. Si, desi aceasta nu este o optiune pentru multi oameni acum, studiul gatitului diferitelor feluri de mancare internationale preferate, de la tacos mexicani la paste proaspete siciliene pana la tajine traditional marocan, poate fi un substitut incantator pentru mancarurile celor care adora sa calatoreasca. 

Companii precum Sur La Table si Airbnb au inceput sa ofere cursuri interactive de gatit virtual, gazduite de bucatari experti, care sunt concepute pentru a permite participantilor sa isi continue drumul in jurul lumii din confortul casei si sa deprinda cateva noi abilitati in bucatarie.

Invatarea unei noi limbi este un efort de intreprins in izolare acasa, oricat de mult urmariti emisiunile straine preferate cu subtitrari.

Un abonament pe viata la aplicatia Rosetta Stone, mai exact pachetul Lifetime Unlimited Languages, este un cadou minunat care ofera acces la 25 de limbi straine, pentru numai 179 de dolari. Cei care isi doresc sa invete limbi noi, vor putea exersa gramatica si vocabularul si le va fi util si usor sa studieze cu ajutorul indrumarii si a pronuntiei live. Gift card-ul poate fi comandat de aici.

Castile de realitate virtuala Oculus Quest 2 reprezinta un cadou extragavant pentru cei care s-au saturat de aceiasi pereti din propria casa si isi doresc sa viziteze colturi indepartate ale lumii. 

Aplicatia National Geographic ofera o experienta interactiva si memorabila de calatorie utilizand realitatea virtuala, iar pasionatii de excursii care folosesc castile se pot teleporta oriunde pe Glob si pot explora cu entuziasm numeroase cartiere vechi sau minuni ale lumii, fara sa plece de acasa. Utilizand aplicatia, acestia pot vizita Antarctica, in cautarea unei colonii de pinguini imperiali sau pot descoperi Machu Picchu din Peru, printre reconstructii digitale uimitoare ale vechii cetati incase.

Castile se pot comanda de aici, iar aplicatia National Geographic Explore VR de aici.

Pentru iubitorii de calatorii si in special de cafea, Atlascoffeeclub.com pune la dispozitie varianta achizitionarii unui abonament prin intermediul caruia acestia pot primi lunar cafea din diferite colturi ale lumii.

Chiar daca nu se compara cu a vedea privelistile in realitate, puzzle-urile tematice care prezinta obiective turistice din intreaga lume pot fi un cadou potrivit pentru cei care adora sa calatoreasca.

Aceste puzzle-uri reprezinta o modalitate distractiva si destresanta in aceasta perioada, iar mainile dibace sunt singurele instrumente necesare pentru realizarea lor. Puteti alege seturile clasice cu peisaje de 1000 de piese, un puzzle glob Ravensburger – Sistemul Solarsau chiar unul metalic nano 3D, realizat din otel inoxidabil, care dupa ce este asamblat conform instructiunilor din pachet devine un obiectiv turistic faimos.

Pentru cei care adora sa calatoreasca prin Romania si sa descopere traditiile si maiestria mestesugului romanesc, un cadou cu obiecte unice si traditionale poate fi alegerea potrivita pentru alinarea dorului de vacanta. 

Pachetele de la Art&Craf contin produse originale si de calitate, realizate dupa traditii romanesti, de la cescute din ceramica de Horezu, farfurii si ulcioare de la Corund, la produse realizate din ceramica de Baia Mare sau Balasz. Acestora se adauga bunatati traditionale precum palinca, rachiul de Bran, nuga cu migdale sau fructe de padure si nuci umplute. Produsele sunt ambalate in cutii premium si variaza in functie de modelul ceramicii, fiind un dar unicat.