Skip to content

Craciunul cu Mariah Carey: cum a devenit “All I want for Christmas is you” o melodie atat de populara

Una dintre cele mai cunoscute voci pop contemporane, Mariah Carey, este din nou in topul clasamentului Billboard Hot 100 cu melodia “All I want for Christmas is you”, insa in acest an a mai castigat o pozitie cu “Oh, Santa”, piesa interpretata cu Adriana Grande si Jennifer Hudson.

Hitul “All I want for Christmas is you” a fost scris in 1994 chiar de catre Mariah Carey, si desi a primit nenumarate recenzii si nominalizari, melodia a ajuns pe primul loc in topurile muzicale globale abia in 2019, anul acesta mentinandu-si pozitia. La sfarsitul saptamanii trecute, “All I want for Christmas is you” obtinuse 83.7 milioane de ascultari si 21.000 de albume vandute in intreaga lume. In acest moment, melodia cantata de un artist solo femeie este cea mai bine vanduta din intreaga lume.

Primul concert live sustinut de Mariah Carey cu aceasta melodie a avut loc intr-o catedrala din New York in 1994, iar apoi o serie de concerte au mentinut “All I Want For Christmas Is You” in preferintele ascultatorilor. Parada Walt Disney dedicata Craciunului si transmita live global de postula ABC unde artista a cantat in 2004 i-a readus popularitatea, urmand ca o serie de colaborari si duo-uri sa suprinda publicul in fiecare iarna.

Totodata, 2019 a insemnat pentru Mariah Carey si trei recorduri mondiale Guinness cu “All I Want For Christmas Is You”: cel mai bine clasat cantec pentru Sarbatori in topul Billboard Hot 100 al unui artist solo, cel mai accesat cantec pe Spotify in 24 de ore si cantecul de Craciun care a petrecut cele mai multe saptamani in Top 10 single-uri din Marea Britanie.

In cultura pop contemporana, Mariah Carey a ajuns sa faca parte din magia Craciunului, artista fiind deseori in rolul de Craciunita in spectacolele pe care le-a avut, in aparitiile din media si in reclame, melodia fiind parte din toate playlisturile de Craciun de pe mapamond.

Anul acesta, artista s-a hotarat sa lanseze “Mariah Carey’s Magical Christmas Special”, un spectacol-performance care a avut lansarea pe Apple TV la inceput de decembrie si deja este unul dintre favoritele publicului. Este pentru prima data cand Mariah Carey lanseaza un produs de Craciun creat special pentru TV.

In acest spectacol sunt invitati Ariana Grande, Jennifer Hudson, Billy Eichner, Snoop Dogg, Jermaine Dupri si Tiffany Haddish, alaturi de care Mariah Carey cantă colinde si aduce o parte din magia sarbatorilor in casele telespectatorilor, dar si cei doi gemeni ai cantaretei, Moroccan si Monroe.

Pentru acest show, Mariah a gandit si un soundtrack special, iar printre alte surprize muzicale a fost si o reinterpretare a piesei „Oh Santa”, pe care Mariah a cantat-o alaturi de Ariana Grande si Jennifer Hudson. Piesa a devenit hit, ajungand numarul 1 in topurile muzicale.

Tot in acest an s-au implinit si 30 de ani de activitate muzicala a artistei, iar Mariah Carey a pregatit o serie de surprize pentru fani, printre care o cartea autobiografica „The Meaning of Mariah Carey”, dar si inregistrarea cu prima sa aparitie publica.

In apropierea aniversarii de 30 de ani de la debutul in cariera muzicala, Mariah Carey a facut public un material din anul 1990, un concert live care a avut loc in 22 octombrie 1990 in Tatou Club din New York. Surprizele pentru fani au fost pregatite pentru intreaga luna septembrie, artista oferind lansari unice din colectia sa, EP-uri, remixuri, piese rare cantate acapella si spectacole live din cariera ei. 

Cartea autobiografica „The Meaning of Mariah Carey” contine informatii inca din copilaria artistei si parcursul muzical, fiind disponibila si in format audio.

Citește în continuare