Skip to content

Dupa 20 de ani, Reese Witherspoon se intoarce in “Blonda de la drept 3”

Au trecut aproape 20 de ani de cand “Legally Blonde” a ajuns pentru prima oara in cinematografe, transformand costumul roz pe care Reese Witherspoon l-a purtat intr-un simbol al culturii pop pentru o intreaga generatie.  Filmul a avut o continuare in 2003, cu “Legally Blonde 2”, si un musical pus in scena in 2007.

Elle Woods, personajul-avocat cu trasaturi de fotomodel, se intoarce intr-un al treilea film “Legally Blonde”, realizat chiar de casa de productie a lui Reese Witherspoon, Hello Sunshine.

Pentru scenariu, publicatia Deadline a anuntat ca au lucrat Mindy Kaling (“The Mindy Project”, “The Office”) si Dan Goor (“Parks and Rec”, “Brooklyn Nine-Nine”), desi zvonurile initiale nominalizau scenaristii primului “Legally Blonde”,  Kirsten Kiwi Smith si Karen McCullah.

In “Legally Blonde 3”, Elle Woods este o avocata de 40 de ani, insa scenaristii au confirmat ca vor pastra destul de multe referinte din primul film, Reese Witherspoon fiind cea care a anuntat in vara lui 2018 reintoarcea lui Elle printr-o postare pe Instagram.

Inca nu exista o data clara pentru premiera filmului, insa Mindy Kalig a declarat pentru publicatia Deadline ca vor filma anul acesta, daca lui Reese Whitherspoon ii va placea scenariul, cu toate ca productia o sa fie ingreunata din cauza restrictiilor privind criza medicala.  Cu certitudine, miscarea “bend and snap” – o miscare de coborare a trupului pentru a pune in evidenta fundul ca atractie feminina, o ironie la adresa seductiei pe care trebuie sa o exploateze orice femeie in cariera –  va fi prezenta, a confirmat scenarista.

In cinstea aniversarii a 20 de ani de la premiera comediei celebre „Legally Blonde”, o parte din membrii distributiei filmului au participat la o reuniune virtuala emotionanta in octombrie 2020. 

Moderata de vedeta „Saturday Night Live”, Chloe Fineman, reuniunea a fost difuzata pe canalul YouTube Hello Sunshine al actritei Reese Witherspoon, cea care a interpretat faimosul personaj Elle Woods din filmul „Legally Blonde”. Celor doua s-au alaturat actorii din distributia originala: Selma Blair (Vivian Kensington), Jessica Cauffiel (Margot), Jennifer Coolidge (Paulette Bonafonté), Matthew Davis (Warner Huntington III), Ali Larter (Brooke Taylor Windham), Holland Taylor (profesorul Stromwell), Alanna Ubach (Serena McGuire) si Luke Wilson (Emmett Richmond).

Comedia „Blonda de la drept/Legally Blonde”, regizata de Robert Luketic, a fost produsa de MGM in anul 2001, iar scenariul filmului s-a bazat pe romanul omonim scris de Amanda Brown.

Filmul a fost un succes la box-office, obtinand incasari de peste 140 de milioane de dolari in intreaga lume. A fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria muzical sau comedie, iar Witherspoon a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai buna actrita si premiul MTV Movie din 2002 pentru cea mai buna interpretare feminina.

Actrita Reese Witherspoon s-a atasat foarte mult de personajul Elle Woods, avand acasa un colt special dedicat tinutelor din “Legally Blonde”: celebrul costum roz, dar si pe catelul Bruiser. In primul episod din serialul Netflix “The Home Edit”, moderatoarele Clea Shearer si Joanna Teplin ii reorganizeaza dressing-ul actritei, oferind un spatiu dedicat filmului.

E oricum vremea continuarii serialelor sau filmelor care au avut succes acum 10-20 de ani, in speranta ca publicul care are astazi 40 de ani va dori sa-si retraieasca o parte din amintiri, Sex & he City care va avea si el o continuare e unul dintre exemple.

Citește în continuare