Skip to content

Emma Thompson, Lashana Lynch si Alisha Weir vor juca intr-un film muzical adaptat dupa povestea pentru copii „Matilda”

Regizat de Matthew Warchus, muzicalul se bazeaza pe cartea lui Roald Dahl din 1988, „Matilda”. Aceasta spune povestea unei fete extraordinare, cu o minte ascutita si o imaginatie vie, care indrazneste sa ia atitudine pentru a-si schimba viata intr-un mod miraculos.

Emma Thompson,  castigatoare a doua premii Oscar, se alatura distributiei si va juca rolul domnisoarei Trunchbull, nemiloasa directoare, in timp ce Alisha Weir, in varsta de 11 ani, preia rolul principal al tinerei fete care invata sa-si foloseasca puterile speciale. Weir a aparut in serialul TV irlandez „Darklands” in 2019 si in filmul de groaza “Don’t Leave Home” (2018).

Thompson va putea fi vazuta in urmatorul film Disney, „Cruella”, o noua abordare a productiei „101 dalmatieni”. Anul trecut, actrita britanica a jucat in „Last Christmas” si in serialul TV „Years and Years”.

Actrita Lashana Lynch va interpreta rolul domnisoarei Honey, profesoara amabila care o incurajeaza pe Matilda sa-si foloseasca puterea de a deplasa obiectele mici si usoare fara a le atinge.

„‘Matilda’ va fi o reinterpretare proaspata a muzicalului premiat, cu tineri nou-veniti talentati, alaturi de vedete consacrate. Astept cu nerabdare sa prezint aceasta poveste indragita unei noi generatii de fani din intreaga lume”, a spus regizorul Warchus.

Filmul este produs de Tim Bevan si Eric Fellner de la Working Title, alaturi de Jon Finn si Luke Kelly de la Roald Dahl Story Company. Netflix va distribui muzicalul la nivel global, cu exceptia Regatului Unit, unde TriStar Pictures se va ocupa de distributia productiei. Dennis Kelly a adaptat scenariul cu muzica si versuri de Tim Minchin.

In 1996, cartea scriitorului britanic Roald Dahl a fost adaptata pentru marele ecran intr-o productie cu un scenariu scris de Nicholas Kazan si Robin Swicord.

Naratiunea comediei se concentreaza pe Matilda, o fata precoce de 5 ani cu darul telechineziei, care iubeste sa citeasca. Filmul a fost regizat de Danny DeVito, care a avut rol dublu de narator si tatal Matildei Wormwood, iar actrita americana Mara Wilson a interpretat personajul principal. Lungmetrajul este considerat o productie clasica pentru copii din anii ’90, desi nu a fost un succes la data aparitiei in cinematografe, inainte de a deveni un muzical jucat pe scenele din Londra si pe Broadway.

Din distributie mai fac parte Rhea Perlman, Embeth Davidtz si Pam Ferris.

„Matilda the Musical” a fost adaptat de Dennis Kelly, cu muzica si versuri de Tim Minchin si regizat de Matthew Warchus si a avut premiera in West End din Londra pe 24 noiembrie 2011 la Teatrul Cambridge si pe Broadway in data de 11 aprilie 2013 la Teatrul Shubert.

Citește în continuare