Skip to content

Richard III versus Richard III cu Vlad Corbeanu, Alexandru Voicu, Irina Velcescu, la Teatru Mic un spectacol conceput special pentru a fi difuzat online.

In vremurile in care spectacolele se reinventeaza pentru a ajunge la pubic sic and sunt restrictii generate de pandemie, Teatrul Mic are o prima premiera online acestei stagiuni– „Richard III versus Richard III” – o adaptare originala dupa „Richard al III-lea” de William Shakespeare, in regia lui Ovidiu Niculescu.

Spectacolul va fi transmis online, pe platforma www.bilet.ro, in data de 30 ianuarie 2021, de la ora 20:00.

Spectacolul reinterpreteaza temele lui Shakespeare cu surse istorice si literare, aducand textul in prezent si punand problema cat a fost adevar si cat a fost fictiune in textul scris acum 400 de ani.

In rolul lui Richard al II-lea e Vlad Corbeanu, Clarence e Viorel Cojanu, Richmond e Alexandru Voicu, Lady Anne e interpretata de Irina Radulescu, iar Irina Velcescu e Regina Elisabeth.

Richard al III-lea e un text care s-a jucat in Romania de foarte multe ori, in multe interpretari. Cea mai recenta montare e cea realizata de Andrei Serban la Teatrul Bulandra cu Marius Manole in rolul lui Richard III-lea, montare care aducea si ea textul in actualitate cu trimiteri la miscarile din scena politica autohtona la momentul premierei (erau trimiteri clare la discursurile lui Liviu Dragnea) si cu o adaptare la noua actualitate dupa cateva luni.

Textul original pune problema luptei pentru putere si a manipularii pentru a obtine ceea ce-ti doresti indiferent daca ti se cuvine sau nu, iar Shakespeare s-a inspirat la vremea respectiva din viata regelui care a domnit in Anglia intre 1483 pana in 1485 cand a murit.

Textul propus de Teatru Mic ii apartine regizorului spectacolului, Ovidiu Niculescu – care e actor la baza si pe care-l cunoasteti atat din productii cinematografice (“Filantropica”, “Nunta Muta”, “Restul e tacere”) cat si din reinterpretari ale unor cantece celebre romanesti realizate impreuna cu trupa sa, “White Mahala”.

Citește în continuare