Skip to content

Teatrul National Bucuresti se redeschide din 5 februarie. Ion Caramitru, Oana Pellea, Mihai Calin si Tania Popa se reintorc pe scena.

Ca urmare a faptului ca rata infectarii cu noul coronavirus a scazut in Bucuresti, teatrele, cinematografele si restaurantele isi pot relua activitatea in interior. Salile din Teatrul National vor fi functionale, insa la o capacitate de 30%, conform prevederilor legale.

Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti a anuntat reluarea spectacolelor in toate salile, din 5 februarie, cu respectarea tuturor normelor in vigoare. 

Noi suntem pregatiti de a relua cat mai repede stagiunea. Avem nevoie de asta din toate punctele de vedere. Sufleteste, moral, profesional, financiar… Institutia teatrala, fara activitate specifica, nu poate fi justificata ca o fiinta vie, cum credem noi ca este. Pentru noi, este vital sa aflam ca putem deschide stagiunea”, a declarat managerul TNB, Ion Caramitru.

Intre primele spectacole pe care le puteti vedea se numara: „Jurnal de Romania.1989” – premiera verii trecute si „Noii infractori” la Sala Mare, „Presul” si „Frumos e in septembrie la Venetia” in Sala Studio, „Orchestra Titanic”, “Incognito”de Nick Payne in Sala Atelier.

Pentru copii, la Sala Media, „Magicianul Povestilor” ii invita pe cei mai mici dintre spectatorii TNB la o reintalnire cu „Jocul de-a Teatrul si lumea basmelor romanesti”.

Spectacolul “Jurnal de Romania. 1989” este premiera TNB din timpul pandemiei.

Carmen Lidia Vidu, regizoarea care a dus teatrul romanesc in zona documentarului multimedia, a ales patru dintre cei mai cunoscuti actori romani pentru a le scoate la lumina povestile: Ion Caramitru, Oana Pellea, Florentina Tilea si Daniel Badale isi joaca propriile roluri.

La 30 de ani de la Revolutia care l-a inlaturat pe Nicolae Ceausescu, patru actori ai Nationalului povestesc experientele personale din perioada respectiva, felul in care au trait evenimentele sangeroase si modul in care li s-a schimbat (sau nu) viata de atunci.

Cu “Noii infractori”, autoarea israeliana Edna Mazia ofera prilejul unei intalniri cu personaje care atrag intamplari amuzante menite sa destinda publicul.

Spectacolul este in regia lui Ion Caramitru, cu Virginia Mirea, Alexandrina Haliuc si Silviu Biris in rolurile principale.

O alta comedie pusa in scena de TNB este “Presul”, scrisa de Ion Baiesu, despre o Romanie prezentata acum 40 de ani, dar la fel de actuala si astazi. Marius Rizea, Alexandru Bindea si Monica Davidescu fac parte din distributie.

Oana Pellea si Mircea Rusu revin pe scena in spectacolul “Frumos e in septembrie la Venetia”, o poveste de dragoste care se dezvaluie acolo unde suntem prea obisnuiti sa vedem doar neajunsurile, intr-o realitate pe care doar visul pare ca o mai face suportabila. 

“Orchestra Titanic” de Felix Alexa, cu Mihai Calin, Claudiu Bleont, Tania Popa, Mihai Constantin si Richard Bovnoczki, este o alta comedie propusa de TNB, o poveste despre dorinta de evadare in iluzie. Intr-o gara dezafectata, patru marginali ai societatii asteapta un tren care nu opreste niciodata.

Sub conducerea regizoarei Zsuzsanna Kovacs si in scenografia Corinei Boboc, actorii Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea si Lari Georgescu interpreteaza peste 20 de roluri, intr-o calatorie imaginara prin labirintul creierului uman in spectacolul “Incognito”.

Biletele se pun in vanzare la Casa de bilete a TNB incepand de sambata, 23 ianuarie, ora 11.00, precum si online, pe platforma www.mystage.ro.

Citește în continuare