Skip to content

De neratat pentru iubitorii dansului. Doar in acest week end, Batsheva Yag The Movie e disponibil online. Coregraful Ohad Naharin e creatorul unui dans care e folosit in terapiile pentru persoanele cu deficiente.

De vineri 29 ian si pana pe 1 februarie la ora 9 dimineata, puteti vedea cea mai recenta productie a uneia dintre cele mai spectaculoase companii de dans din lume Batsheva Dance. Yag: The Movie este un show conceput de genialul si legendarul Ohad Naharin special pentru internet, show care a avut trei proiectii online anul trecut in noiembrie.

De data aceasta filmul este disponibil pentru cate vizionari isi doreste fiecare pe durata acestui week end prelungit, cu o singura precizare: fiecare vizionare inseamna un bilet care va fi platit. Costul unei vizionari este 13 euro si biletele pot fi cumparate de aici

Naharin este si cel care a regizat filmul in colaborare cu directorul de imagine al companei, Roee Shalti. In spectacol sunt 6 dintre dansatorii companiei iar spectacolul a fost descris de Naharin drept “ iubire pentru dans, rafinament, transformarea emotiilor in miscare, autoironie, moarte, pasiune, imaginatie, familie, atingere. Dansatorii dau viata unui continut pe care nu l-am scris niciunde.”

Danseaza Yael Ben Ezer, Sean Howe, Londiwe Khoza, Igor Ptashenchuk, Yoni (Yonatan) Simon si Hani Sirkis. Spectacolul dureaza 50 de minute.

Pentru cei care sunt familiari cu inovatia adusa in dans de Ohad Naharin, va fi foarte interesant de vazut modul in care a ales sa exprime emotia cinematografica a dansului.

Pentru ceilalti o recomandare: vedeti spectacolul, nu seamana cu nimic din ce ati vazut vreodata in dans.

Naharin este creator al unor miscari de dans care sunt folosite inclusiv in tratarea unor probleme locomotorii sau mentale de catre pacienti cu nevoi speciale, dansul se numeste GaGa si e practicat atat de civili in workshopuri speciale, cat si de mari dansatori ai lumii.

Naharin si compania al carui coregraf principal este, Batsheva ( a fost multi ani directorul ei, dar s-a retras ca sa –i dedice mai mult timp fiului lui care are 5 ani) au fost prezenti in Romania de mai multe ori la Festivalul International de Teatru de la Sibiu.

Va reamintim ca una dintre dansatoarele si coregrafele romance care lucreaza acum la New York, Ana Mara Lucaciu a lucrat indeaproape cu Naharin; povestea ei e mai jos.

Citește în continuare