Skip to content

Donald Trump a demisionat din sindicatul actorilor americani inainte de a fi expulzat. In trecut a aparut in Singur acasa, Zoolander, Fresh Prince of Bel Air

Fostul Presedinte american Donald Trump a demisionat din SAG-AFTRA, sindicatul care reglementeaza drepturile actorilor si lucratorilor din industria filmului.

Demisia a venit la cateva saptamani dupa ce comitetul national al SAG AFTRA a declarat ca va vota pentru expulzarea lui Donald Trump din cadrul organizatiei din cauza evenimentelor intamplate pe 6 ianuarie in Capitolul american.

Sindicatul al carui Trump a fost membru pentru ultimii 30 de ani, a declarat ca „a incalcat Constitutia Uniunii” si a pregatit un comitet disciplinar pentru excluderea acestuia. Evenimentele din 6 ianuarie prin care Presedintele american a instigat violentele si preluarea Capitolului de catre o banda de atacatori au fost considerate „o campanie nesabuita de dezinformare indreptata spre discreditarea si amenintarea sigurantei jurnalistilor, multi dintre ei facand parte din SAG-AFTRA.”

Trump a luat-o inaintea acestora si le-a trimis o scrisoare extrem de acida in care isi anunta demisia din SAG-AFTRA.

Scrisoarea a fost trimisa presei la o zi dupa ce Trump a fost chemat de avocatii Guvernului american sa depuna marturie in cadrul celui de-al doilea proces de punere sub acuzare prin care ar putea ajunge in spatele gratiilor. O gasiti mai jos:

„Va scriu in legatura cu Comitetul Disciplinar convocat pentru revocarea apartenentei mele la sindicat. Cui ii pasa?! Desi nu sunt familiar cu ceea ce va ocupati, sunt foarte mandru de munca mea din filmele Singur Acasa 2, Zoolander, Wall Street: Money Never Sleeps, din showuri de televiziune precum The Fresh Prince of Bel-Air, Saturday Night Live si, bineinteles, unul dintre cele mai de succes programe din istoria televiziunii, The Apprentice. Am ajutat enorm afacerile televiziunilor prin cablu, o platforma despre care se spunea ca va disparea pana m-am implicat eu in politic si am creat mii de joburi pentru MSNDC si Fake News CNN si multi altii. (…) Nu imi doresc sa fiu asociat cu Uniunea voastra. Aceasta scrisoare este pentru a va informa de demisia mea din SAG-AFTRA. Nu ati facut nimic pentru mine.”

Inainte de a fi ales al 45-lea Presedinte al SUA, cariera lui Trump in televiziune a insemnat aparitii in 14 filme si 20 de seriale si emisiuni TV.

In aproape toate productiile in care a aparut, Trump si-a jucat propriul rol: cel al miliardarului Donald Trump, un magnat care conduce o parte a Manhattanului. Printre acestea se numara „Eddie”, „54”, „The Associate”, „The Little Rascal”, „Celebrity”, „Two weeks notice” si „Zoolander”.

Cel mai memorabil rol ramane cel din „Singur Acasa 2” in care il directioneaza pe Kevin prin holul hotelului Plaza din New York.

In televiziune, americanii l-au apreciat in emisiunea „The Apprentice” unde a fost gazda si producator timp de 14 sezoane. Emisiunea a primit nominalizari la Emmy in 2004 si 2005 iar Trump a fost mentionat la „Teen Choice Awards” pentru aptitudinile sale de gazda.

In acelasi timp, aparitiile din „Ghosts Can’t Do it”, „Fahrenheit 9/11” si „Death of a Nation” i-au adus trei trofee pentru „Cel mai prost actor” la Premiile Zmeura de Aur din 1990 si 2019.

Citește în continuare