Skip to content

TIFF 20 de ani se vor aniversa intre 23 iulie si 1 august. Ca si anul trecut cand au organizat impecabil festivalul, vor fi respectate toate masurile de siguranta impuse de autoritati

Dupa ce in 2020 Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) a organizat cel mai mare eveniment din Romania pe vreme de pandemie, unde au participat peste 45.000 de persoane (in mai multe evenimente in conditii de siguranta, editia aniversara de 20 de ani promite sa fie cel putin la fel de bine coordonata.

TIFF 2021 va avea noua editie intre 23 iulie si 1 august 2021, in Cluj-Napoca si imprejurimi. Proiectiile vor fi in aer liber, iar cele 14 locuri alese in 2020, unde acestia vor intentiona sa revina.

Conform informatiilor oficiale transmise de organizatorii TIFF, se lucreaza la o editie mixta, cu proiectii in aer liber, dar si in interior, daca o va permite contextul, in limita capacitatii stabilite de autoritati.

„In 2002, TIFF s-a nascut in ciuda tuturor conditiilor de atunci, intr-o tara cu o industrie cinematografica in amortire, in care salile de cinema se goleau si se inchideau. Nimic nu a fost obisnuit in evolutia noastra ca festival, deci nici aniversarea de 20 de ani nu avea cum sa fie altfel decat speciala. Ne dorim sa rememoram alaturi de cat mai multi cu fani, prieteni si invitati dragi ai TIFF-ului momentele grozave pe care le-am trait in aceste decenii. Am optat pentru cea mai sigura varianta in care putem s-o facem”, declara Tudor Giurgiu, presedintele TIFF.

Momentan, TIFF nu a anuntat niciun film selectat pentru editia aniversara, insa ca si anul trecut, o selectie de filme va putea fi vizionata online, pe platforma de streaming TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro).

„E usor sa fii nostalgic la 20 de ani de la nasterea TIFF-ului. Avem suficiente motive sa privim inapoi cu mandrie si sa celebram clipe, oameni si filme esentiale din istoria festivalului – si cu siguranta o vom face. E mai greu sa privesti inainte intr-un moment in care experienta cinematografica asa cum o stim e serios afectata – dar la fel stateau lucrurile si acum 20 de ani. Si iata-ne aici, cu aceeasi determinare de a crea un eveniment relevant, atractiv, educativ si performant pentru toti cei care tanjesc dupa vibratia unei experiente colective. Cu filme proaspete si proiectii aniversare, initiative de dezvoltare pe termen lung si clipuri din arhiva festivalului, cine-concerte, expozitii, albume de colectie, dar si locatii inedite pe harta unui oras aflat intr-o continua reinventare, TIFF.20 isi propune sa ofere nu doar o editie-vaccin si un eveniment memorabil, ci si speranta redobandirii unei normalitati aproape pierdute”, adauga directorul artistic Mihai Chirilov.

Citește în continuare