Skip to content

Din 13 februarie spectacolele unteatru se joaca pe scena Teatrului Tandarica. Primele spectacole sunt cu Florina Gleznea, Radu Iacoban, Cezar Antal

Teatrul de Animatie Tandarica gazduieste temporar spectacolele din repertoriu unteatru. Incepand cu 13 februarie, spectatorii din Bucuresti sunt invitati sa-i revada pe artistii din familia unteatru, unde toate evenimentele vor fi organizate in conditii de siguranta sporita, cu respectarea tuturor normelor legale de protectie si distantare.

Primul spectacol va avea loc sambata, pe 13 februarie, de la ora 20:00, cand iubitorii de teatru vor avea ocazia sa o revada pe Florina Gleznea in Cinci ore cu Mario, spectacolul-confesiune care va deschide noua stagiune unteatru via Tandarica.

Spectacolul este o dramatizare a operei lui Miguel Delibes, listata de publicatia El Mundo in topul celor mai bune romane spaniole din secolul XX, povestea contureaza un portret al feminitatii in perioada Razboiului Civil, oferind spectatorilor o experienta emotionanta, condimentata cu detalii savuroase si umor negru.

Programul de luna aceasta a unteatru in cadrul spatiului oferit de Teatrul Tandarica cuprinde “Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt”, “Lemons.Lemons.Lemons.Lemons.Lemons.”, “Pelicanul” si  “Bad Talks”.

Duminica, pe 14 februarie, de la ora 20:00, Marius Calugarita si Iolanda Covaci vor readuce in sala de teatru Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt, unul dintre cele mai longevive spectacole din repertoriul unteatru. Textul scris de Matei Visniec spune povestea a doi tineri care se trezesc intr-o dimineata in acelasi pat si nu-si amintesc nici cum au ajuns acolo, nici daca au facut dragoste, dar incep o relatie.

Miercuri, pe 17 februarie, revine pe scena Lemons.Lemons.Lemons.Lemons.Lemons., primul spectacol difuzat live din sala unteatru in luna martie, imediat dupa decizia oficiala a autoritatilor de a suspenda activitatea teatrelor din Bucuresti. Intalnirea cu personajele interpretate de actorii Denisa Nicolae si Liviu Romanescu este programata de la ora 20:00.

Joi seara, de la aceeasi ora, bucurestenii sunt invitati sa urmareasca Pelicanul, in regia lui Florin Lita, o poveste despre iertare, cu Florina Gleznea, Cezar Antal, Sandra Ducuta si Alex Popa. “Pelicanul” a aparut datorita festivalului Caleido, pentru ca pune in discutie subiecte legate de minoritate, societate si viata personala.Textul este scris cu mai mult de 100 de ani in urma si vorbeste despre familie ca nucleu al societatii. Acesta este o viziune destul de violenta asupra acesteia si a omenirii, iar acest lucru ii confera actualitate si in 2020.

Duminica, pe 21 februarie, un eveniment socant da nastere unei reactii in lant in Bad Talks, de Radu Iacoban, un spectacol metafora despre inutilitatea vorbelor neinsotite de fapte, fie ca sunt deciziile politice, fie ca sunt cele personale.

Ca raspuns la criza medicala, unteatru a ales ca o parte dintre spectacole sa fie adaptate si prezentate in mediul online, pe platforma cinematic.unteatru.ro, in asteptarea unor reglementari privind reluarea activitatilor culturale in siguranta. In noul context, numarul locurilor disponibile in spatiile mici in care acestea isi desfasoara activitatea s-a redus substantial, punand teatrele private in imposibilitatea de a se sustine din vanzarea de bilete, principala sursa de venit.

Colaborarea marcheaza o noua etapa in viata proiectului independent unteatru fondat in urma cu 10 ani de cuplul regizoral Andrei si Andreea Grosu si reconfirma importanta cooperarii sectoarelor publice si private in contextul pandemic. Programul si biletele sunt disponibile online, pe https://www.unteatru.ro/, iar purtarea mastii de protectie si pastrarea distantei fata de ceilalti participanti la eveniment vor fi obligatorii, iar pentru o siguranta sporita, toti actorii vor fi testati in ziua spectacolului.

Citește în continuare