Skip to content

Teatrul Nottara prezinta scrisori de dragoste trimise de personalitati precum Honoré de Balzac sau Frida Kahlo in format audio. Scrisoarea voastra de dragoste poate fi citita de un actor

Teatrul Nottara are Campania “Vocile de altadata ale iubirii” in cadrul careia au fost inregistrate, in format audio, scrisori de dragoste trimise de personalitati precum: Honoré de Balzac, Frida Kahlo, Napoleon Bonaparte, Franz Kafka, Ludwig van Beethoven sau Virginia Woolf. Actorii care au citit scrisorile sunt Alexandra Aga, Laura Anghel, Dan Bordeianu, Victoria Cocias, Sorin Cociș, Corina Dragomir, Luminita Erga, Crenguța Hariton, Ada Navrot, Cristian Nicolaie, Gabriel Rauta, Claudiu Romila, Mihaela Subțirica, Mircea Teodorescu.

Scrisorile selectate fac parte din volumul “Cele mai frumoase 50 de scrisori de dragoste”, coordonat de David H. Lowenherz și publicat de editura Nemira, unul dintre partenerii campaniei. Inregistrarile vor fi distribuite pe pagina de Facebook a Teatrului Nottara.

Tot in cadrul campaniei, actorii Razvan Banica, Ioana Calota-Philippide, Filip Ristovski si Sorina Stefanescu au interpretat fragmente din cele 10 scrisori selectate, iar momentele artistice, care au fost filmate, vor fi difuzate pe canalele de Instagram si de TikTok ale Teatrului Nottara.

Exista si o componenta pentru public – cei care se simt inspirati de campanie si doresc sa isi exprime sentimentele pentru o persoana speciala din viata lor, sunt incurajati sa lase in comentarii declaratia lor de dragoste, la o postare care va fi facuta publica pe pagina teatrului de Ziua Indragostitilor, pe 14 februarie.

Cinci dintre comentariile primite vor fi, ulterior, citite de actori ai teatrului si transformate in fisiere audio, pentru a face auzite si Vocile de astazi ale iubirii. Vor fi selectate declaratiile care au primit cele mai multe like-uri de la ceilalti cititori pana in ziua de Dragobete, 24 februarie.

Printre scrisorile de dragoste citite in cadrul campaniei se afla si cele ale lui Napoleon Bonaparte catre Josephine de Beauharnais, cea care avea sa ii devina sotie imparatului Frantei.

Josephine de Beauharnais

Cand s-au cunoscut, Josephine era o vaduva cu doi copii si avea reputatia unei femei cuceritoare. Napoleon si Josephine se casatoresc pe 9 martie 1795. La doua zile dupa nunta, Napoleon pleaca sa conduca armata franceza in Italia. Dragostea imensa pentru Josephine l-a facut sa ii scrie acesteia foarte multe scrisori de dragoste cat timp a fost pe front.

Citește în continuare