Skip to content

(exclusiv) Melika Foroutan, sefa Anei Ularu in Triburile Europei, Netflix: “Daca ramanem oameni si ne pastram bunatatea si umanitatea avem o sansa sa luptam impotriva raului”

De vineri, 19 februarie, Netflix prezinta un serial in 6 episoade, Triburile Europei, despre o posibila evolutie a lumii cand e dominata de putere, de utiliarea tehnologiei in scopuri de dominare si umilire a celor mai slabi.

Serialul e o poveste a carei actiune e intampla in 2074 cand, in urma unui dezastru global misterios, razboiul face ravagii intre triburile care s-au format dupa distrugerea Europei. Trei frati din tribul pasnic Origines, sunt despartiti si siliți sa iși ia fiecare soarta in maini intr-o confruntare plina de actiune pentru viitorul acestei noi Europe, iar serialul ii urmareste cum valorile lor umaniste sunt fata in fata cu raul celor care vor sa conduca lumea.

Pericolul absolut sunt cei din tribul Crows – cei mai violenti, mai dornici de putere, dar in acelasi timp cei care au placerea orgiilor si a umilirii celor mai slabi. Din acest trib face parte si personajul Anei Ularu, Grieta, iar sefa ei este Lord Varvara, o femeie diabolica, dominata de dorinta de a avea cat mai multa putere.

Lord Varvara este interpretata de Melika Foroutan, o actrita iraniana care s-a stabilit si a studiat la Berlin si care are in portofoliu roluri foarte fine, pozitive si pline de sensibilitate, diamentral opuse personajului sau diabolic din acest serial.

Urban.ro a vorbit cu Melika Foroutan despre acest serial si mesajul pe care-l aduce in atentia publicului. Dupa ce veti vedea serialul si veti fi remarcat cata forta si rautate are personajul Melikai in film, amintiti-va aceasta conversatie calda. Asa veti intelege in detaliu ce actrita remarcabila este.

Cum ai descrie-o pe Lord Varvara, personajul tau din Triburi?

Lord Varvara este o femeie foarte puternica, parte dintr-unul dintre cele mai violente triburi – The Crows. E condusa de razbunare si isi doreste foarte mult puterea.

Varvara spune ca empatia este un pericol, dar arata si ea ceva semne de empatie in cateva momente din viata, cand e fata in fata cu sincertatea si bunatatea unuia dintre personajele pe care e obinuita sa le domine si umileasca. E diferita ea vreun pic de cei din tribul ei?

Lord Varvara seamana cu cei din tribul Crows. Omoara si umileste, ii abuza pe cei mai slabi decat ea. Cu siguranta nu e o persoana buna, dar poate ca au mai ramas cateva urme de bunatate in ea. Asta a si fost partea interesanta la personajul acesta, eu am incercat sa arat ambele parti ale personalitatii ei, cat de rea si diabolica poate fi, dar si ca a ramas ceva bun in sufletul ei care o face sa fie iubita si sa iubeasca.

Cum a fost sa lucrezi cu o echipa atat de eclectica, cu actori de peste tot din lume?

A fost foarte frumos si sunt foarte recunoscatoare pentru o asemenea experienta, sa intalnesti oameni din tari diferte este intotdeauna ca un cadou, inveti o multime de lucruri din culturile lor. Sa fii pe un platou de filmare care e atat de divers si international e deja parte din lume moderna a acestor zile. Traim intr-o lume globalizata si e natural sa lucram cu oameni din alte colturi ale globului. Sper sa mai am parte de asemenea experiente.

Lord Varvara

Serialul are multe personaje feminine foarte puternice. Simti ca cinematograia merge intr-o directe in care ofera femeilor mai multe oportunitati?

Femeile sunt puternice si e un parcurs natural ca femeile au roluri interesante si puternice in cinematografie. Imi place mult ca mergem in aceasta directie.

Ai crescut in doua culturi diferite – iraniana si europeana, germana mai exact. Cum ti se pare cinematografia iraniana comparata cu cinematografia europeana?

Iubesc cinematografia iraniana, este plina de metafore. Iranul este o tara care are o mare dragoste pentru poezie. In Iran nu poti  sa faci un film politic si sa spui direct lucruri critice, trebuie sa gasesti un limbaj special prin imagini, iar asta face ca filmele iraniene sa fie foarte puternice. Filmele iraniane sunt prezente la toate marile festivaluri de film din lume si cred ca e o dovada ca cinematografia iraniana este foarte puternica si devine pe zi ce trece si mai puternica. Sunt foarte interesata si atenta la ceea ce vine din Iran, care vor fi filmele viitoare pentru ca au intotdeauna un mesaj dincolo de imagini si cuvintele personajelor.

Stiu filmele minunate ale lui Asghar Farhadi – A separation si The Salesman… (n. red Asghar Farhadi este castigatorul a doua premii Oscar pentru cel mai bun film strain si este considerat de revista TIME unul dintre cei mai influenti oameni din lume)

A separation este unul dintre filmele mele preferate din toate timpurile, e in top 10 la mine . Il cunosc personal pe Asghar Farhadi, este un prieten de familie, un om minunat si cu o intelegere foarte fina a intamplarilor din viata. Ii iubesc filmele, A Separation, The Salesman, About Elly. I-am vazut toate filmele.

Sa ne intoarcem la Triburile Europei. Ce mesaj ti-ar placea sa pastreze oamenii din acest serial?

In serial vedem o Europa care se divide si se autodistruge, natiunile nu mai exista, granitele nu mai exista,  asta e lumea despre care vorbim, in film, in Europa lui 2074. Vedem Triburi si microstate care se lupta intre ele, vedem razboaie, vedem o distopie, dar nu e doar asta.

Mai vedem si trei frati, foarte tineri,  care sunt implicati in aceasta lupta, tineri care au drept valori umanitatea, iubirea pentru natura si care se lupta pentru unitate, pentru a fi impreuna. Cred ca acesta e un mesaj care ar trebui sa ne aduca speranta: daca ramanem oameni si ne pastram bunatatea si umanitatea avem o sansa sa luptam impotriva raului.

Triburile Europei are premiera pe 19 februarie pe Netflix.

Citește în continuare