Skip to content

Harry Styles, Taylor Swift, Billie Eilish si Chris Martin vor canta la Premiile Grammy 2021. Gala este dedicata afacerilor mici care au pierdut bani din lipsa concertelor.

Duminica, pe 14 martie, va avea loc la 63-a editie a Premiilor Grammy 2021 care premiaza cele mai bune lansari muzicale din ultimul an.

Industria muzicala prin lipsa concertelor si a spectacolelor, ramane unul dintre cele mai afectate sectoare culturale. In timp ce teatrele si cinematografele au mai avut perioade in care au fost functionale in perioada pandemiei, festivalurile, concertele pe stadioane sau in sali cu o capacitate mai mare de 100 de persoane nu s-au desfasurat aproape deloc.

Gala Grammy va fi un tribut adus micilor afaceri independente care au fost afectate de pandemie. Printre cei care vor urca pe scena pentru a prezenta premiile vor fi barmani, vanzatori de bilete si organizatori de evenimente de la Troubadour si Hotel Cafe din Los Angeles, de la Apollo Theater din New York si The Station Inn din Nashville.

Organizatorii galei au anuntat lista completa a artistilor care vor urca pe scena evenimentului: Taylor Swift, Billie Eilish, Megan Thee Stallion, BTS, Haim, Harry Styles, Roddy Ricch, Bad Bunny, Cardi B, Dua Lipa, Post Malone, Doja Cat, Miranda Lambert, Chris Martin si John Mayer. Ceremonia va fi gazduita de Trevor Noah.

Marea favorita a galei Grammy 2021 este Beyonce care a primit noua nominalizari in opt categorii, inclusiv „Cantecul anului” unde este mentionata cu „Black Parade” si hitul „Savage” cu Megan Thee Stallion. Lista favoritilor este completata de Dua Lipa, Taylor Swift si Roddy Ricch, fiecare cu cate 6 nominalizari.

Cele 9 nominalizari primite pentru Savage, „Black Parade” si filmul „Black is king” au propulsat-o pe Beyonce drept cea mai des mentionata femeie din istoria Academiei Americane de Inregistrari. La egalitate cu Beyonce se afla Paul McCartney iar inaintea lor sunt Jay-Z, sotul lui Beyonce si Quincy Jones, fiecare cu 80 de nominalizari in portofoliu.

Academia de Inregistrari din SUA a anuntat si trofeele pentru intreaga cariera. Vor fi acordate lui Marilyn Horne, Salt-N-Pepa, The Furious Five, Lionel Hampton, The Talking Heads si Selenei, una dintre cele mai populare cantarete latino-americane din istoria muzicii.

In premiera, ceremonia va putea fi urmarita live online pe site-ul Grammy.com in noaptea de duminica spre luni.

Citește în continuare