Skip to content

Hooverphonic vine in Romania in octombrie. Doua concerte cu public sunt programate sa aiba loc – in Bucuresti si la Brasov.

Grupul belgian Hooverphonic a anuntat pe siteul lor datele turului organizat, din toamna, in intreaga Europa. 

Romania este si ea pe lista, cu doua concerte – unul la Brasov, 7 octombrie, la Kruhnen Musik Halle (spatiu inchis) si unul la Bucuresti, pe 8 octombrie, la Arenele Romane (spatiu deschis).

Grupul Hooverphonic a lansat zece albume de-a lungul celor 20 de ani de la infiintare, pe care sunt incluse piese precum „Mad About You”, „Eden” si „2 Wicky”. Artistii combina trip hop-ul cu rockul alternativ si cu muzica electronica. In 2018, au lansat albumul “Looking for Stars”.

Muzica lor a stat mereu aproape de ecranul cinematografic. 2 Wicky a aparut in mai multe filme („I Know What You Did Last Summer”, „Permanent Midnight”, „Stealing Beauty”). Piesa a fost de asemenea folosita pentru coloana sonora a serialului „Entourage”.  „Eden” a figurat pe soundtrack-ul continuarii „I Still Know What You Did Last Summer” si al serialului „La Femme Nikita”.

La inceputul acestui an, Hooverphonic a lansat o editie limitata – de doar 1000 de bucati – de vinyluri, “With Orchestra Live”.

Este inregistrarea concertului sustinut in anul 2012 la Anvers, la Koningin Elizabethzaal, unde au cantat alaturi de o orchestra simfonica formata din 42 de muzicieni. Vinylul contine 17 dintre hiturile lor, printre care “Eden”, “2Wicky”, “Mad About You”, “Sometimes”, “The Night Before”, “Jackie Cane”. Solista grupului in acel concert a fost Noémie Wolfs, cea care a inlocuit-o pe Geike Arnaert. Aceasta din urma a parasit grupul in anul 2008. A revenit, insa anul trecut, iar acum este asteptata in Romania, alaturi de colegii de grup, Alex Callier si Raymond Geerts. 

Biletele pentru concertele din Romania din aceasta toamna vor fi puse in vanzare pe 12 martie, in reteaua iabilet.ro.

Primele 100 de bilete vor costa 79 de lei, urmatoarele 200 de bilete vor costa 89 de lei. Apoi, biletele vor costa 99 de lei in presale si 120 de lei la intrare. Organizatorii anunta ca se vor pune in vanzare doar 800 de bilete. Evenimentul este organizat de BestMusic Live Concerts.

Citește în continuare