Skip to content

(video) Actrita Corinne Masiero, 57 ani, s-a dezbracat complet pe scena premiilor Cesar intr-un protest fata de autoritatile care nu sustin artistii afectati de pandemie

Aseara a avut loc gala de decernare a premiilor Cesar 2021 care s-a desfaurat sub presiunea artistilor care protesteaza pentru ca statul francez nu le acorda sprijin financiar in aceasta perioada cand nu isi pot desfasura activitatea.

Actrita Corinne Masiero trebuia sa inmaneze premiul pentru costume si a aparut pe scena imbracata intr-un costum de magar pe care l-a dezbracat.

„Toţi suntem goi acum” a spus ea cu o trimitere la “Hainele cele noi ale imparatului”, basmul lui Hans Christian Andersen, dar si la contextul actual al culturii in Franta (si in lume) cand artistii au nevoie de sprijin de autoritati pentru ca nu isi mai pot desfasura activitatea, salile de spectacole fiind inchise.

Actrita care este cunoscuta pentru mesajele sale feministe si socialiste, avea scris pe piele mesajele: „Fara cultura, fara viitor” si „Da-ne arta inapoi, Jean”, facand referire la premierul francez Jean Castex.

Ceremonia de decernare a premiilor Cesar, care celebreaza cele  mai bune productii franceze din anul precedent, a fost transmia live de Canal Plus.

Corine Masiero nu se afla la primul protest din cariera sa. In urma cu cativa ani, a mers la fetivalul d e film de la Cannes si si-a expus axila neepilata intr-un protest contra exploatarii frumusetii feminine si transformarii femeii intr-un obiect, protest fata de brandurile care sponsorizeaza festivalul.

Citește în continuare