Skip to content

Teatrului Evreiesc de Stat din București va transmite astazi online, gratuit, un spectacol ca raspuns la amenintarile la care a fost supusa Maia Morgenstern. Tanarul care i-a trimis mesaje actritei a fost plasat sub control judiciar

A venit si raspunsul Teatrului Evreiesc de Stat din București, dupa ce Maia Morgenstern a primit un mesaj plin de amenintari prin intermediul adresei de email.

Mesajul – facut public de actrita pe contul sau de Facebook – contine jigniri, dar si amenintari cu moartea. In replica, Teatrul Evreiesc, invita oamenii sa vizioneze un spectacol de teatru.

“Marți, 30 martie 2021, de la ora 19.00, vom transmite gratuit, în regim online, pe paginile oficiale de Facebook și YouTube ale Teatrului Evreiesc de Stat, spectacolul ‘O lectie de bune maniere’ de Jean-Claude Grumberg, regia si scenografia Alexandru Berceanu. Acest spectacol, a carui premiera a avut loc in toamna anului 2017, este interzis tuturor celor care indeamna la ura, de orice natura ar fi ea. Tuturor celor care indeamna la xenofobie si la ostilitati. Tuturor celor care au uitat de umanitate. Tuturor celor ce au uitat sa rada, sa faca haz de necaz” – este anuntul Teatrului Evreiesc de Stat din București.

Persoana care a amenințat-o pe Maia Morgenstern a fost plasata sub control judiciar pentru 60 de zile.

Un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane arata ca a fost deschis si un dosar penal in urma plangerii depuse de actrita, privind privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea amenintari cu moartea si alte vatamari.

Actrita Maia Morgenstern a depus plangere la politie, dupa ce a primit un email in care era amenintata cu moartea, atat ea cat si familia ei. Mesajul antisemit a fost facut public de actrita pe contul de Facebook, de Ziua Teatrului si de sarbatoarea evreiasca Pesah.

Citește în continuare