Skip to content

Pe 5 aprilie fanii Star Trek celebreaza „First Contact Day”, intr-un eveniment online, disponibil oriunde in lume. Patrick Stewart si Jonathan Frakes – printre invitati

5 aprilie 2063 este data la care omenirea a luat contact cu vulcanienii – potrivit actiunii filmului “Star Trek: First Contact”, din 1996.

Vulcanienii reprezinta o specie extraterestra umanoida din universul Star Trek, care a evoluat pe planeta Vulcan. Ce este specific lor este incercarea de a trai prin ratiune si logica, fara niciun amestec de emotie. Au fost prima specie extraterestra din universul Star Trek care au avut primul contact cu oamenii.

Pe 5 aprilie, fanii Star Trek se pot loga online, gratuit, pentru a putea participa la conferinte sustinute de actori care au aparut de-a lungul anilor in productiile francizei: Patrick Stewart (Capitanul Jean-Luc Picard), Jonathan Frakes (Comandorul William T. Riker), Brent Spiner (Androidului Data), Alice Krige (Regina Borg) si Sonequa Martin-Green (locotenent comandat Michael Burnham in Star Trek).

Discutiile vor fi moderate de Wil Wheaton si Mica Burton. Intre rundele de discutii vor fi difuzate noutati in legatura cu francize Star Trek, dar si fotografii de la filmari.

Evenimentul va fi difuzat online, mai multe detalii gasiti aici: https://intl.startrek.com/firstcontact

„Star Trek: Primul Contact” este considerat unul dintre cele mai bune productii ale francizei.

In film, echipajul USS Enterprise-E calatoreste inapoi in timp, pentru a opri malefica rasa Borg sa cucereasca Pamantul prin schimbarea trecutului.

Filmul a avut o premiera regala in Marea Britanie, la prima proiectie participand Charles, Printul de Wales. Pelicula a fost nominalizata la premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj si a castigat trei premii Saturn.

Star Trek, serialul american de televiziune care a rulat pe NBC doar trei sezoane (septembrie 1966- iunie 1969), a devenit unul dintre cele mai populare marci din industria divertismentului american.

Seria science fiction a fost creata de scriitorul si producatorul american Gene Roddenberry si prezinta aventurile echipajului navei vedete USS Enterprise, condusa de capitanul James T. Kirk (William Shatner). Impreuna cu echipa sa au misiunea de a explora spatiul si de a cauta noi civilizatii, acolo unde niciun om nu ma mai fost pana acum.

Incepand cu anul 1966, au fost produse sase serii de seriale si alte 10 filme artistice Star Trek.

Citește în continuare