Skip to content

Tendinte in moda masculina pentru primavara-vara 2021

Dupa cateva sezoane in care moda masculina se indrepta spre un stil cat mai elevat, considerat a fi elitist, dedicat celor cunoscatori in domeniul stilului personal, pandemia a schimbat tendintele.

In sezonul primavara-vara 2021, moda pentru barbati creata de marile branduri de lux care stabilesc tendintele nu a mai fost inspirata de lansarile cinematografice sau fenomenele virale din zona divertismentului. Hainele la moda in noul sezon sunt mai relaxate ca niciodata, in culori neutre, croiuri supradimensionate si materiale organice. Tendintele se indreapta spre nevoile umane: stabilitate, siguranta, confort si o senzatie de usurare.

Hainele utilitare inspirate de uniformele muncitoresti sunt una dintre cele mai raspandite tendinte ale sezonului. Tendinta se repeta de cativa ani, dovedindu-se un punct de intalnire intre stilurile smart, sport si urban.

Daca in vara trecuta s-a purtat jacheta de safari, pentru primavara-vara 2021 se vor purta siluetele drepte, cu buzunare mari, in culori uni sau imprimeuri militare. Ar putea fi vorba de pantaloni scurti si jacheta, de salopeta sau de costume din piele gri, alba sau, pentru excentrici, din imitatie de piele de crocodil.

Asa cum ii spune si numele, tendinta utilitara isi are sursa in functionalitatea croiului. Cele mai populare modele sunt realizate din denim, panza de bumbac si moleskin. Un element esential au devenit pantalonii de tip cargo care erau la moda la finalul anilor ’90. In mod obisnuit, aceasta tendinta ar putea fi abordata de oricine, indiferent de varsta insa este nevoie sa adaptati culorile si imprimeurile – mai strident pentru cei tineri, mai pastelat sau uni pentru cei maturi.

Inspirati de tinutele purtate cel mai des in ultimul an, pantalonii scurti si largi au devenit una dintre tendintele principale ale verii. 

Asa numitele „tinute de Zoom” au devenit regula pentru majoritatea celor care au lucrat de casa in ultimul an – pantaloni scurti in partea de jos si o camasa de birou cu sacou in partea de sus. Astfel, au influentat hainele marilor case de moda care au optat sa creeze pantaloni scurti supradimensionati.

Lungimea este de preferat sa fie cu cativa centimetri deasupra genunchiului. Pentru aparitii pe strada, este recomandat ca stilul pantalonilor sa fie eleganti sau cat mai drepti. Croiul le ofera deja un aspect sport, relaxat astfel ca trebuie echilibrata tinuta prin alegerea materialului de calitate sau croiului cat mai smart. Pot fi purtati cu camasi in dungi purtate peste pantaloni, tricouri si hanorace uni si accesorizati cu adidasi sau sandale.

Tricourile sau bluzele in dungi marinaresti au fost prezente in numeroase colectii ale celor mai cunoscute branduri de lux. Gucci le-a accesorizat cu veste tricotate iar Dolce & Gabbana propune un stil de vacanta, relaxat si optimist.

Respectand obiceiul de a imprumuta idei din uniformele muncitoresti, o alta tendinta formata recent este legata de hainele purtate de pescarii din filme si marinarii de alta data. Ar putea fi numite tinute de yachting, cu bluze in stil Breton si sepci marinaresti. 

Jurnalistii de moda au numit stilul „shipster”, o varianta a hipsterilor pasionati de aspectul muncitorilor pe nava. In timp ce tricourile albe in dungi albastre sunt un element esential din garderoba unui gentleman, tendintele care se contureaza au un aer de vacanta si duc cu gandul la escapedele maritime din anii trecuti.

Costumele relaxate cu umerii lati inspirate de anii ’80 si inceputul anilor ’90 au devenit populare pe Instagram si au inspirat designerii care au petrecut ultimul an butonand retelele de socializare.

In ultimii doi ani, nostalgia anilor ’80 si ’90 este un laitmotiv omniprezent in divertisment, publicitate, moda, filme si muzica. In timp ce pentru femei au revenit pantalonii cu talie joasa, tricourile grunge, rochiile de tip slip si bluzele cu curele, tendintele masculine imprumuta stilul sport si taieturile costumelor relaxate purtate la finalul anilor ’80.

Un astfel de costum ar insemna o vizita la croitor, taieturile relaxate sunt foarte confortabile si flatante pentru siluetele post-pandemie insa trebuie sa fie potrivite corpului pe talie si in lungime.

Tinutele in culoarea nisipului sau a pielii au un aspect organic, in special cand sunt create din panza, in sau bumbac usor.

De la culoarea pielii la cea a plajei, a paiului, a uniformelor militare, a machiajului, a migdalelor sau a zaharului brun, nuantele nisipului sunt neutre si considerate a fi responsabile, sigure, fara compromisuri.

Gradatiile tonurilor de nisip in materiale mate pot fi utilizate in abundenta in aceasta vara. Ofera o senzatie de relaxare si caldura cand sunt alese in costume relaxate, tricotaje usoare, camasi de in sau pantaloni largi, de zi.

Citește în continuare