Skip to content

Aniversarea a 10 ani de la lansarea Game of Thrones are o platforma speciala. Primul sezon si peste 150 de interviuri sunt disponibile online

HBO a anuntat lansarea The Iron Anniversary, o sarbatoare  care va tine o luna de zile pentru a marca zece ani de la premiera serialului “Game of Thrones”.

HBO Max va avea o pagina web interactiva “Game of Thrones”, unde va exista si un “MaraThrone” al episoadelor primului sezon. Pe aceasta pagina dedicata va fi prezentata intreaga lume GOT si personajele din serie, precum si peste 150 de interviuri cu membrii echipei, imagini inedite din spatele camerelor de filmare, trailere si alte clipuri.

https://www.youtube.com/watch?v=2AhrkmXy2Ec

Mai mult,  Warner Bros. Consumer Products lanseaza o noua linie care cuprinde un ou imperial Fabergé unic, un tip de bere inspirat de serial si o colectie de figurine Funko Pop.

Maratonul “GOT 1” va fi difuzat pe HBO 2 pe 10 aprilie. De asemenea, fanii vor putea dona pentru diferite cauze precum Women for Women International, World Central Kitchen, Conservation International, International Rescue Committee (IRC), UNICEF, FilmAid International, SameYou, Royal Mencap Society, National Urban League sau The Trevor Project.

“Game of Thrones” a fost lansat in 2011 si s-a incheiat, opt sezoane mai tarziu, in 2019. Este cel mai de succes serial al HBO, care are in pregatire mai multe productii derivate, bazate pe scrierile lui George R.R. Martin.

HBO lucreaza la trei seriale noi inspirate din universul „Game of Thrones”: „Nymeria”, „Flea Bottom” si „The Sea Snake”. Personajele ar putea face cross-over intre cele cinci seriale aflate in lucru.

Inspirati de modelul Marvel in care super-eroii fac cross-over cu alte filme din franciza, HBO ar putea folosi personajele din noile seriale pentru a urma o reteta similara. Pentru Marvel, reteta s-a dovedit a fi de succes, filmele cu cele mai mari incasari din ultimul deceniu includ cel putin 2-3 super-eroi din universul benzilor desenate.

Unul dintre proiecte se afla in lucru sub titlul provizoriu: „9 Voyages”. Bruno Heller, creatorul serialului „Rome” este responsabil pentru dezvoltarea lui. Al doilea proiect are titlul de lucru „10.000 de nave” si se invarte in jurul reginei razboinice Nymeria, un stramos venerat al Casei Martell care a fondat regatul Dorne. Al treilea proiect este amplasat in „Flea Bottom”, faimoasa mahala din King’s Landing, printre strazile de piatra unde s-au nascut personaje precum Davos Seaworth si Gendry Baratheon.

Un alt proiect HBO aflat in dezvoltare se bazeaza pe romanele „Dunk & Egg” scrise de R.R.Martin si care urmaresc aventurile cavalerului Ser Duncan cel Inalt si al scutierului sau, Egg, care mai tarziu va deveni Regele Aegon V Targaryen.

Se afla in lucru si un proiect animat Game of Thrones al carui subiect nu a fost dezvaluit pana acum. Lansarea acestor serii face parte din strategia HBO de a capitaliza pe succesul serialul original si incercarea de a iesi in evidenta in cursa platformelor de streaming care au inlocuit cinematografele de la inceputul pandemiei. 

Casey Bloys, directorul de continut HBO, a declarat in luna ianuarie pentru The Hollywood Reporter ca „modul in care incercam sa-l abordam nu este spunand ca avem nevoie de cinci seriale in termen de trei ani. In schimb, ne intrebam care sunt povestile care merita povestite? Am dezvoltat mai multe abordari asupra unor lumi diferite. Prefer sa vorbesc despre povesti si creatorii lor, decat despre o tinta arbitrara pentru un anumit numar de seriale.”

La inceputul anului, a fost anuntat si prequelul Game of Thrones – „Tales of Dunk and Egg” bazat pe romanele lui George R.R.Martin.

Noul proiect este bazat pe seria de romane fantastice ale autorului american George R.R. Martin intitulata „Tales of Dunk and Egg”. Pana in prezent au fost publicate trei romane – The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003) si The Mystery Knight (2010) – iar Martin si-a declarat intentia de a continua seria. In 2015, cele trei carti au fost publicate impreuna sub forma unui roman numit „Cavalerul celor sapte regate”.

Serialul de o ora produs de HBO se va baza pe aventurile personajelor Ser Duncan the Tall (Dunk) si tanarul Aegon V Targaryen (Egg) cu 90 de ani inainte de evenimentele din volumele seriei „A Song of Ice and Fire.”

In prezent, reteaua HBO pregateste seria „House of the Dragon”, care urmeaza sa abia premiera in 2022.

Actiunea serialului creat de George R. R. Martin si Ryan J. Condal, care lucreaza la scenariu alaturi de Sara Lee Hess („Orange Is the New Black”), este setata cu aproximativ 300 de ani inaintea intamplarilor din Game of Thrones si se va concentra asupra dinastiei Targaryen.

Productia „House of the Dragon” este realizata dupa universul GoT creat in romanele din seria „Fire & Blood”, scrise de George R.R. Martin, si va fi filmata in principal in Anglia, la Leavesden Studios din Watford, si in Spania. 

Serialul „House of the Dragon” il va avea ca regizor si producator executiv si pe americanul Greg Yaitanes, care a contribuit si la productii precum „Prison Break”, „Heroes”, „Banshee” si „Grey’s Anatomy”. 

Citește în continuare