Skip to content

Ziua Pamantului celebrata anul acesta de National Geographic printr-un eveniment online, cu invitati precum Yo-Yo Ma, Willie Nelson si Ziggy Marley

„Earth Day Eve 2021: A Virtual Celebration” este numele evenimentului ce va fi transmis pe canalul de YouTube si pe siteul National Geographic, pe 21 aprilie, in ajunul Zilei Pamantului.

Programul special va fi difuzat, in noaptea dintre 21 spre 22 aprilie, incepand cu ora 03.30, ora Romaniei.

La evenimentul de 90 de minute vor mai participa Valerie June, My Morning Jacket, Maggie Rogers, Angélique Kidjo, Aurora, José González si Rostam. Unii dintre artisti au inregistrat deja reprezentantia pentru program, in vreme ce trupa My Morning Jacket va lansa, in premiera mondială, un videoclip, cu ocazia „Earth Day Eve 2021: A Virtual Celebration”.

Noaptea va fi lunga atunci, avand in vedere ca petrecerea se va muta pe TikTok, unde, de la ora 05.00, va avea loc o petrecere cu Jayda G., care va mixa pe vizualuri din serialul „Earth Moods” al Disney Plus. In aceeasi noapte, platforma de streaming va lansa primul episod din „Secrets of the Whales”, miniserie realizata de James Cameron si narata de actrita Sigourney Weaver.

Gazda show-ului National Geographic va fi expertul in calatorii Jessica Nabongo. Vor mai participa  ecologistii Dr. Jane Goodall, Dr. Rae Wynn Grant precum si biologul Dr. Lucy Hawkes.

O parte din program va fi dedicata fotografului marin Brian Kerry, care va oferi imagini din noul show al lui Cameron.

National Geographic a creat si o lista pe Spotify cu piese dedicate lunii Pamantului.

Ziua Pamantului a inceput sa fie celebrata pe 22 aprilie 1970. Ziua a fost aleasa de senatorul american Gaylord Nelson, pentru a atrage atentia supra importantei protejarii mediului inconjurator.

El a fost printre primii care au atras atentia asuprea efectelor nefaste ale poluarii, la nivel mondial. Oficial insa, in anul 2009, data a fost declarata de Organizatia Natiunilor Unite drept sarbatoarea oficiala a Planetei Pamant. In Romania aceasta a fost sarbatorita incepand cu anul 1990.

Dupa 1990, anual, peste 200 milioane de oameni din 141 de tari au transformat Ziua Pamantului intr-o manifestare de amploare, militand pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

Citește în continuare