Skip to content

Primul trailer al documentarului despre Foo Fighters si Dave Grohl este online. Filmul va fi disponibil incepand cu 30 aprilie.

Documentarul “What Drives Us” despre viata trupei Foo Fighters in care Dave Grohl regizeaza filmul cu Slash, Ringo Starr, St. Vincent, The Edge si multi altii a oferit publicului primul trailer oficial.

Dave Grohl a gandit intregul documentar de turneu al trupei, “What Drives Us” si urmeaza sa il lanseze pe 30 aprilie pe Amazon Prime Video.

“Acest film este scrisoarea mea de dragoste catre fiecare muzician care a sarit vreodata intr-o duba veche impreuna cu prietenii si a lasat totul in urma pentru recompensa simpla de a canta muzica”, a spus Grohl intr-o declaratie, citat de publicatia Billboard.

Despre documentar, Dave spune ca totul a inceput ca un proiect despre logistica unui turneu muzical si impachetarea completa intr-un spatiu mic pentru o lunga perioada de timp. 

Grohl a adus in film si accente rock, pop si punk prin intermediul interviurilor cu colegii de trupa Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Rami Jaffee si Pat Smear, precum si cu Ringo Starr, Flea, Brian Johnson, Vincent de la AC/DC, Slash, Ben Harper, The Edge, Tony Kanal de la No Doubt, Lars Ulrich de la Metallica, Steven Tyler de la Aerosmith si DH Peligro, Jennifer Finch, Ian Mackaye si bateristul Dave Lombardo de la Slayer.

Trailerul filmului il urmareste pe Dave Grohl, care anunta inclusiv viitoarea sa carte, The Storyteller, si cuprinde o scena din duba de turneu cu bateristul Beatles, Ringo Starr explicand: „Trebuie sa intri in duba daca vrei sa faci o afacere din asta”.

In film vor fi incluse mai multe imagini de arhiva cu No Doubt, Jennifer Finch si Flea din L7 amintind despre vremurile bune ale industriei muzicale. 

“La un moment dat, inainte ca cineva sa le stie numele, au avut o forta de neoprit de a-si impartasi muzica cu lumea. Pasiunea lor i-a determinat sa lase totul in urma, sa se arunce in bataia vantului si sa-si aleaga visul,” mentioneaza Dave Grohl, citat de aceeasi publicatie. 

Grohl si-a facut debutul in regie cu lungmetrajul din 2013 al documentarului muzical “Sound City”, filmul despre studioul californian Van Nuys, unde Nirvana si-a inregistrat melodia “Nevermind”in 1991. Mai mult, Grohl a regizat si docuseria HBO “Foo Fighters: Sonic Highways” din 2014, care a insotit albumul conceptual al trupei si a fost recompensat cu doua premii Emmy.

De curand, Dave Grohl, liderul trupei Foo Fighters si fost membru al grupului Nirvana, a anuntat ca isi va lansa autobiografia “The Storyteller” in luna octombrie a acestui an, potrivit Variety.

Cartea este publicata de Dey Street Books – imprint al HarperCollins  si urmeaza sa apara pe 5 octombrie, este descrisa ca o sarbatorire a muzicii si o colectie de povesti de viata, incepand cu copilaria starului rock.

Citește în continuare