Skip to content

Pentru cei mici, Teatrul Ion Creanga are online gratuit ateliere creative cu tematica de Paste

Teatrul Ion Creanga difuzeaza online gratuit pe conturile sale de social media un program de activitati de creatie realizate cu prilejul Pastelui, incepand de marti pana pe 3 mai 2021.

Micii spectatori se vor putea bucura de ateliere cu idei pentru decorarea oualor de Paste sau pentru realizarea unor accesorii speciale, dar si de animatii inspirate de legenda iepurasului de Paste.

Mai mult, Teatrul Ion Creanga propune pentru parinti ateliere de confectionare a unor jucarii handmade tematice, dar si sesiuni de gastronomie creativa alaturi de copii. Cei mici vor invata sa-si confectioneze o coronita, dar si sa prepare vopseluri din ingrediente naturale pentru colorarea oualor.


Printre atelierele organizate se numara cele de bricolaj, de joaca culinara creativa si cele pentru adulti, unde acestia vor invata sa confectioneze cosulete senzoriale cu oua din hartie gumata, potrivite pentru a-i ajuta pe cei mici sa invete culorile, sau un iepuras nouras, compus dintr-o soseta si arpacas.

Programul va fi completat de doua animatii: „Legenda Iepurasului de Paste” (voce: Alexandrina Halic, ilustratii: Mihai Verbitchi) si „Iepurasul de Paste” (voce: Camelia Andrita, ilustratii: Delia Ionescu).


Programul atelierelor debuteaza marti cu „Coronite vesele de primavara” – idei creative pentru cei mici cu Eliza Teofanescu, idei creative pentru jucarii handmade, cu Nicoleta Rusu (22 aprilie), continua cu Atelier “Briose nazdravane”, o joaca culinara creativa, cu Oana Banuta (24 aprilie) si idei creative pentru decorarea oualor de Paste cu Andra Miresc (26 aprilie). Programul activitatilor complet este disponibil aici.

Programul este derulat in cadrul TIC ONLINE, un proiect lansat de Teatrul Ion Creanga în luna noiembrie 2020, pentru a ramane aproape de micii spectatori, oferindu-le o alternativa de conectare cu universul personajelor si povestilor pe durata suspendarii activitatii din salile de spectacol. In cadrul proiectului au fost realizate mai multe serii de ateliere, jocuri si exercitii, animatii educative sau povesti ilustrate, acestea fiind disponibile pe conturile de Facebook, Instagram si Youtube ale Teatrului Ion Creanga.

Toate activitatile pot fi accesate online, gratuit, pe platformele Facebook, YouTube si Instagram, urmarind pagina Teatrului Ion Creanga.

Citește în continuare