Skip to content

Prima piscina suspendata in aer a fost inaugurata la Londra

O noua oportunitate de a petrece timpul liber s-a deschis la Londra, o piscina suspendata transparenta de 25 de metri, intinsa la o distanta de 10 etaje ale doi zgarie-nori. Noua piscina este situata in cartierul Nine Elms din sud-vestul Londrei si momentan este deschisa doar pentru rezidentii complexului de apartamente. Cartierul este fost-industrial, care momentan se dezvolta imobiliar, fiind in plan inclusiv doua statii noi de metrou, avand peste 40 de dezvoltatori imobiliari care construiesc case in acest moment pe suprafata respectiva.

Revitalizarea cartierului a inceput o data cu transformarea fostei centrale electrice Battersea in zona de locuit, unde apartamentele au preturi de peste un milion de lire sterline.

Piscina este aproape de malul sudic al Tamisei, iar inotatorii pot vedea din piscina inclusiv London Eye si Westminster Abbey.

Piscina este cea mai mare structura de piscina acrilica independenta din lume si piesa de rezistenta a dezvoltatorului cartierului londonez, unde mai exista si baruri, restaurante si magazine. Umpluta cu apa, piscina depaseste 375 de tone, iar aceasta a fost fabricata in Colorado si exportata la Londra.

Structura este opera arhitectilor Arup Associates, a inginerilor Eckersley O’Callaghan si a proiectantilor de acvarii Reynolds. Arhitectii au mai construit proiecte grandioase, in portofoliul lor fiind inclusiv Opera din Sydney.

Piscina a fost supusa unor teste de rezistenta extinse la fabrica Reynolds inainte de a calatori in Marea Britanie, fiind ridicata de o macara mobila, astfel incat sa ii fie testata rezistenta.

Piscina are laturile groase de 200 milimetri si o adancime de 3,2 metri, fundul piscinei fiind si el gros de 300 milimetri, piscina acrilica se intinde pe cei 14 metri dintre cladiri, avand si trepte, sisteme de filtrare asezate la fiecare capat si cinci moduri de iluminare.

Piscina se va deschide oficial o data cu ridicarea restrictiilor din capitala Marii Britanii, care se pregateste pentru deschidere pe 19 mai. Ceremonia de deschidere va fi gazduita de un DJ si va contine si un spectacol al echipei de inot sincronizat Aquabatix.

Citește în continuare

(VIDEO) Leonardo DiCaprio va produce si este posibil sa si joace intr-un remake dupa “Another Round”, castigatorul Oscarului pentru cel mai bun film international. Va fi implicat si regizorul danez Thomas Vinterberg care a tinut un discurs emotionant la premiile Oscar

Compania de productie infiintata de Leonardo DiCaprio, Appian Way a anuntat ca va realiza un remake dupa filmul “Another Round”. Printre producatori vor fi Jannifer Davisson si Leonardo DiCaprio. Acesta…

Citeste mai mult