Skip to content

Spectacol live in vitrina galeriei Galateca. Teona Galgotiu, Simona Dabija, Eduard Gabia si István Téglás fac parte din distributie

„INT. EXT.” creat de Bobi Pricop este un spectacol-manifest despre conditia artistului in pandemie, productie originala creart/Teatrelli & Galateca. Spectacolul este o intalnire live a publicului cu artistii, un spectacol ”work in progress”, conceput ca un manifest- declaratie si semnat de unii dintre cei mai reprezentativi artisti ai momentului: Mihai Pacurar, Teona Galgotiu, Simona Dabija, Eduard Gabia, Kinga Ötvös si István Téglás. Acestia vor juca in vitrina Galeriei Galateca (Strada C. A. Rosetti, 2-4) pe 5, 6 si 7 mai, iar publicul ii poate vedea de pe trotuar.

Fiecare artist este izolat in propria vitrina, observand oamenii si fiind la randul lor observati. Geamul despartitor imblanzeste dorinta si teama de apropiere. Publicul va putea urmari in direct si gratuit, intr-o perioada in care salile de teatru din Bucuresti sunt inchise pe o durata nedeterminata, un spectacol de tip guerrilla, o invitatie originala la o reflexie si un dialog despre rolul artistului in contextul pandemiei, in care orice contact cu publicul a devenit mijlocit, cel mai adesea, de un ecran, reprezentat in cadrul performance-ului, simbolic, de geamul vitrinei. Totodata, vitrina se transforma si intr-un „spatiu de vanzare”, intr-o perioada in care artistii sunt obligati la un gen de reconversie de mai multe tipuri, asa cum noteaza initiatorii proiectului.

 „(…) Cautarea raspunsurilor, urgente sau nu, incepe intr-un spatiu expus si totodata protejat, comunicarea dintre interior si exterior fiind si ea explorata prin contradictii. In mijlocul agitatiei orasului, geamul despartitor (fragil si radical in același timp, prin puterea lui de a refuza dialogul familiar), propune un contact spontan, prin care conflictul dintre dorinta imensa si anxietatea imensa de a ne apropia unii de altii poate fi, macar un pic, imblanzit. ” – mentioneaza textul-manifest al performance-ului „INT. EXT.”.

Bobi Pricop a lansat si anul trecut un spectacol care are ca baza tema izolarii, „Exeunt”, unde sase actori din echipa “Reactor” aflati in izolare au creat un videopoem performativ care vorbeste despre situatia in care ne aflam si despre lucrurile pe care criza le ridica la suprafata.

Programul complet al performance-ului „INT. EXT.” este miercuri si joi, 5-6 mai, de la 18.00-20.00, iar vineri, 7 mai, de la 14.00-16.00. Performance-ul „INT. EXT.” va fi filmat si disponibil spre vizionare la o data ulterioara atat publicului national, cat si publicului international.

Citește în continuare