Skip to content

Alexander Skarsgård este nou personaj in sezonul 3 “Succession”. Serialul HBO e inspirat de viata lui Murdoch si a imperiului media Fox.

Alexander Skarsgård a fost anuntat ca parte din distributa sezonul 3 a serialului multipremiat “Succession”.

Skarsgård il va interpreta pe Lukas Matsson, un influent om de media din zona tehnologie IT. El se alatura unei distributii deja impresionante care ii include pe Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook, Hiam Abbass, Nicholas Braun, Peter Friedman, Matthew Macfadyen, Alan Ruck, Rob Yang.

Sezonul 3 si-a intreupt filmarile la inceputul anului trecut dupa cateva episoade, din cauza pandemiei. La momentul respectiv in naratiune fiul cel mare al sefului trustului media (Kendall – interpretat de Jeremy Strong) se afla intr-un conflict foarte important cu tatal sau si pozitia sa in trust era grav amenintata. Kendall a transformat disputa cu tatal sau intr-un razboi in corporatia pe care acesta o conduce pentru a-l inlatura din functie.

Alexander Skarsgard Credit line: Profimedia

Skarsgård este un obisnuit al publicului HBO pentru ca a fost personajul principal in “Big Little Lies”, sezonul 1, rol care i-a adus un Emmy si un Glob de aur. De asemenea a mai putut fi vazut in “True Blood” , “Generation Kill,” iar in filmele de cinema a fost prezent in “Godzilla vs. Kong,”, “The Aftermath,” “Long Shot,” si “The Legend of Tarzan.”

Desi nu a fost niciodata explicit confirmat de producatori, “Succession” pare o transpunere ironica a vietii din interiorul familiei Murdoch.

Rupert Murdoch vs Logan Roy (interpretat de Brian Cox)

De altfel creatorul show-ului, Jesse Armstrong, s-a mai ocupat de viata familiei Murdoch, fiind autorul unui scenariu care se numeste chiar  Murdoch si care are drept subiect discutia din jurul mostenirii lui Rupert Murdoch la aniversarea a 78 de ani.

In 2018, Armstrong spunea intr-un interviu in Variety ca familia creata in “Succession” este fictionala, iar punctul sau de plecare in scrierea noului scenariu e mai degraba legat de o serie de mosteniri si mostenitori care vin din familiile dinastii de la William Randolph Hearst, Robert Maxwell pana la Regina Angliei.

Insa Logan Roy (interpretat de Brian Cox) personajul principal al serialului si trustul sau media seamana foarte mult cu ceea ce a creat Rupert Murdoch – care are News Corp, nume ub care se afla Fox News, the New York Post, 20th Century Fox, si ziarul britanic The Sun. 

Waystar Royco— trustul media fictional din Succesion – include ATN, o retea de televiziune de orientare conservatoare,similara cu Fox News, dar si o divizie de filme, parcuri de distractie si o divizie specializata pe publishing online unde vedeta e site-ul Vaulter care e similar cu Vice ( in 2013 FOX a devenit investitor in Vice, iar James Murdoch, fiul lui Rupert, este directorul Vice Media).

Citește în continuare