Skip to content

Teatrul Marin Sorescu din Craiova are cinci premiere in luna mai. „Ultimul dans al libelulei”, „Cantareata cheala vs Momente si schite”, „Toc Toc” si „Gandeste-te la Africa” sunt cele mai noi productii ale teatrului

O data cu relaxarea restrictiilor si redeschiderea teatrelor, mai multe surprize au fost pregatite pentru consumatorii de teatru, o serie de premiere fiind programate pentru intalnirea cu publicul.

Teatrul Marin Sorescu din Craiova are patru premiere in luna mai, iar „Ultimul dans al libelulei”, de Cornel Mihai Ungureanu, este primul spectacol pus in scena, pe 21 si 22 mai 2021, de la ora 19.00.

Spectacolul este in regia lui Florin Caracala, iar din distributie fac parte  Iulia Lazar, Alina Mangra, Tamara Popescu, Dragos Macesanu, Marian Politic, Catalin Mihai Miculeasa si Mihai Vita.

„Ultimul dans al libelulei” se petrece intr-un azil de batrani in care locuiesc 4 rezidenti, unde interventiile asistentei medicale si ale motanului sunt elementele care tulbura cotidianul.

La Sala Atelier a teatrului, in 21 si 22 mai 2021, are loc premiera proiectului interdisciplinar „Cantareata cheala vs. Momente si schite”.

Proiectul aduce impreuna Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova, Departamentul de Arte al Facultatii de Litere a Universitatii din Craiova si Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti. Spectacolul reprezinta lucrarea de licenta a studentilor din anul III  – Actorie si stagiul de practica al masteranzilor – anul II, Arta Actorului. Din distributie fac parte Ovidiu Carstea, Roxana Mutu, Catalin Blendea, Alexandra Mihalcea, Irina Danciu, Gabriela Popescu, Mihai Vita, Adelina Galiceanu, Iarina Zidaru, Alexandru Purcaru, Andreea Ilie, Delia Toader, si Jana Čeklanović (vioara).

Pe 22 si 23 mai, are loc si premiera spectacolului „Toc Toc” de Laurent Baffie, in regia lui Alexandru Boureanu si a Ralucai Paun.

„Toc Toc ” este o comedie spumoasa a carei actiune se petrece in cabinetul doctorului Stern, un neuropsihiatru de renume mondial in tulburarea obsesiv-compulsiva – TOC sau OCD. Din distributie fac parte Marian Politic, Alex Calangiu, Romanita Ionescu, Raluca Paun, Costinela Ungureanu, Claudiu Mihail si Ramona Dragulescu.

Ultima saptamana din mai ofera „Viva la Vulva”, cu premiera in 26 si 27 mai, un poem coregrafic in care sase femei dau glas, in mod invers cronologic, etapelor prin care le trec corpurile de-a lungul vietii.

Cu versuri de Marius Aldea, regia si coregrafia Andrea Gavriliu, Ramona Dragulescu, Romanita Ionescu, Raluca Paun, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba si Irina Danciu vorbesc pe direct despre lucrurile „rusinoase” care se petrec in trupurile femeilor si le prezinta ca pe o normalitate care trebuie celebrata.

In regia lui Alexandru Boureanu, pe 29 si 30 mai, se joaca „Gandeste-te la Africa” de Gordon Dryland, cu revenirea Mirelei Cioaba pe scena craioveana.

In timp ce de mai bine de patruzeci de ani Amélia si fiul ei mai mare Arthur au trait in propriul lor univers, intruziunea gemenilor destabilizeaza echilibrul familiei. Aceasta dubla vizita neobisnuita – gemenii venind, de regula, separat – reuseste sa starneasca suspiciunile mamei, care banuieste ca trebuie sa existe un interes la mijloc.

Biletele pentru spectacolele care se pun in scena la Craiova sunt disponibile aici.

Citește în continuare