Skip to content

Festivalul de Teatru din Sibiu va putea fi urmarit de oriunde din tara, in salile de cinema. De 1 iunie, o serie de spectacole sunt disponibile gratuit online tot de pe scena sibiana

Organizatorii Festivalului International de Teatru de la Sibiu au anuntat ca spectacole ale Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu vor putea fi vazute un cinematografele din mall-urile din Romania, in ttimăpul festivalului.

„Vom putea in timpul festivalului sa transmitem tot ce avem pe scena Teatrului National, pe scena de la Centrul “Besoiu” si pe toate cele trei scene interioare de la Fabrica de Cultura, sa putem sa transmitem in afara Sibiului, toate aceste spectacole. Am facut un parteneriat cu Asociatia Cinematografelor din toate mall-urile din Romania, in asa fel incat sa putem sa retransmitem toate spectacolele pe care le-am mentionat”, a declarat Constantin Chiriac, directorul teatrului din Sibiu si al festivalului.

Prima transmisiun se va face pe 8 iunie, cand pentru prima data, spectatorii din Sibiu au ocazia sa vada productii ale Teatrului National „Radu Stanca” la cinematograful din centrul comercial din oras,  cand va rula filmul „Cea mai frumoasa zi”, regizat de Ofelia Popii. La proiectia de deschidere, spectatorii vor avea parte de o sesiune de autografe cu indragita actrita Ofelia Popii, dar si cu actorii din distributia filmului „Cea mai frumoasa zi” – Ciprian Scurtea si Adrian Matioc. Costul unui bilet este in valoare de 28 de lei si poate fi achizitionat fie la intrarea in salile de cinema, fie online folosind aplicatia CineGOLD.ro.

Program special de 1 iunie oferit online de Teatrul National Radu Stanca cuprinde evenimente online gratuite incepand de la ora 10.00 pana la ora 21.00.

In 1 iunie 2021, Nationalul sibian celebreaza 233 de ani de existenta cu o serie de evenimente speciale, difuzate gratuit online pe pagina de Facebook TNRS si cea a Sectiei Germane. „Traditii TO GO” va deschide programul de la ora 10:00 cu un episod special, iar de la ora 21:00 actorii TNRS vor prezenta online o serie de 23 de momente artistice dedicate frumosului universal.

Cea de-a 28-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu va avea loc in perioada 20-29 august 2021, in regim fizic si hibrid.

Citește în continuare