Skip to content

Pink, Yola, Kylie Minogue, Elton John, Lil Nas X au fost parte din concertul “Can’t Cancel Pride” care e disponibil gratuit pe Youtube

Cu restrictii inca in vigoare peste tot in lume, evenimentul traditional care avea loc in luna iunie si celebra comunitatea LBGTQ+ s-a mutat online, concertul fiind disponibil gratuit pe Youtube.

Pink, Hayley Kiyoko, Kylie Minogue, Brothers Osborne, Yola, Troye Sivan alaturi de Dolly Parton, Lil Nas X, Brandi Carlile, Elton John, JoJo Siwa, Demi Lovato, Pete Buttigieg si multi altii au fost parte din eveniment, cu interventii si ganduri bune transmise comunitatii LGBTQ+ din intreaga lume.

Evenimentul a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute si a fost difuzat in regim de live stream de catre iHeartRadio pe toate platformele de social media, dar si pe statiile lor radio si aplicatiile dedicate.

Concertul dureaza o ora si este disponibil in video-ul de mai jos.

In 2020, iHeartMedia impreuna cu Procter & Gamble a organizat evenimentul “Can’t Cancel Pride”, prin care au strans peste 4 milioane de dolari pentru comunitatea LGBTQ+, bani care au fost impartiti intre organizatiile care sprijina drepturile acestei comunitati.

Si in Romania urmeaza o serie de evenimente pentru sustinerea comunitatii, intre 9-14 august, cand va avea loc Bucharest Pride. De obicei, marsul prin oras cuprinde o serie de care alegorice, fiecare cu propriul DJ, ceea ce transforma marsul intr-un ring de dans.

Adunarile Pride isi au inceputurile in istoria anevoioasa a minoritatilor care s-au chinuit ani de zile sa treaca peste prejudicii si sa fie acceptate asa cum sunt.

Primul eveniment Pride a fost in 28 iunie 1970, cunoscuta ca ziua de eliberare a strazii Christopher, considerata prima aniversare a revoltelor din Stonewell, un bar din New York, iar marsul propriu zis a acoperit 51 de strazi din zona Central Park. Conform informatiilor relatate de presa, in dimineata zilei de 28 iunie 1969, politia a facut raiduri la Stonewall Inn, un bar gay din Greenwich Village, New York, si a inceput sa scoata clienti afara.

Tensiunile au crescut rapid, in timp ce patronii s-au opus arestarii, o multime tot mai mare de spectatori a aruncat sticle si monede spre politisti. Comunitatea gay din New York, satula dupa ani de hartuire a autoritatilor, a izbucnit in revolte de cartier care au durat trei zile. Astfel s-a declansat prima miscare moderna pentru drepturile homosexualilor.

Numele de Pride Parade ii este atribuit lui Brenda Howard, o activista bisexuala din New York, poreclita „Mama Mandriei” (in engleza, pride inseamna mandrie), care a organizat prima parada Gay Pride pentru a comemora aniversarea de un an a rascoalei Stonewall.

Citește în continuare