Skip to content

4 documentare Netflix pentru a celebra Ziua Mondiala a Oceanelor. Cea mai noua productie Netflix, “Breaking Boundaries – The Science of our planet” este disponibila si in Romania

Ziua mondiala a oceanelor a fost instituita la 8 iunie 1992, cu prilejul summitului Natiunilor Unite de la Rio de Janeiro, fiind o tema de interes major pentru toate statele lumii, chiar daca au sau nu  iesire la ocean pentru ca oceanul produce cel putin 50% din oxigenul planetei, gazduieste cea mai mare parte a biodiversitatii pamantului si este principala sursa de proteine pentru mai mult de un miliard de oameni din intreaga lume.

Anul acesta, tema propusa de ONU pentru a celebra Ziua Mondiala a Oceanelor este “One Ocean, One Climate, One Future – Together”, iar societatea civila din intreaga lume celebreaza evenimentul prin diferite actiuni, cele mai importante fiind legate de constientizarea cantitatii impresionante de plastic care se afla in oceanele lumii.

Ca forma de celebrare a acestei zile, urban.ro va recomanda o serie de documentare despre planeta si clima.

“Breaking Bounderies – The science of our planet” este cea mai noua productie Netflix, care spune povestea celei mai importante descoperiri stiintifice din timpul nostru, potrivit careia omenirea a impins inapoi limitele care au permis Pamantului sa ramana stabil timp de 10.000 de ani, inca de la inceputurile civilizatiei. In 75 de minute, filmul exploreaza impreuna cu spectatorii pragurile critice pe care nu trebuie sa le traversam daca vrem sa asiguram atat stabilitatea planetei, cat si viitorul umanitatii.

“My Octopus Teacher” este castigatorul Oscarului pentru film documentar de anul acesta si a inceput ca un proiect personal al sud-africanului Craig Foster.

Filmul prezinta felul in care omul se poate reconecta la natura si poate dezvolta relatii de prietenie cu o creatura a oceanului, mai exact caracatita.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3s0LTDhqe5A&t=2s

“Seaspiracy” este un alt documentar Netflix despre apele lumii, in care sunt expuse efectele daunatoare ale pescuitului nu numai asupra oceanelor, ci asupra intregii noastre planete.

Pelicula este regizata si povestita de Ali Tabrizi si a creat un val de controverse despre informatiile prezentate in film, care socheaza prin modul de expunere a pescuitului comercial.

“David Attenborough – A life in our Planet” este narat de Sir David Attenborough si combina imagini uimitoare si tehnologie de ultima ora cu privelisti extraordinare ale unor locuri salbatice filmate pentru prima data si ale animalelor ce populeaza aceste tinuturi.

Acest proiect ambitios s-a desfasurat pe parcursul a patru ani si a fost filmat in 50 de tari si pe 7 continente, fiind rezultatul muncii unei echipe de peste 600 de persoane. Documentarul a adunat mai mult de 3500 de zile de filmare, care evidentiaza diversitatea extraordinara a habitatelor din intreaga lume, de la salbaticia meleagurilor izolate ale Polului Nord, la adancurile misterioase ale oceanelor si pana la vastele tinuturi africane si junglele Americii de Sud.

„Our Planet” este seria de documentare originale revolutionare difuzata pe Netflix care transpune copiii si adultii in universul natural al planetei Pamant, in cadrul caruia vor descoperi povestea aceluiasi loc pe care il numim cu totii acasa.

Pe parcursul vizionarii, se poate experimenta frumusetea naturala a planetei si poti descoperi modul in care schimbarile climatice influenteaza toate creaturile vii. David Attenborough este naratorul acestui serial documentar britanic format din opt parti si care reprezinta o modalitate excelenta de a arata tinerilor fragilitatea speciilor si ecosistemelor Pamantului.

Creatorii seriei documentare produsa de Silverback Films sunt Alastair Fothergill si Keith Scholey. Acestia au realizat si productiile „Planet Earth”, „Frozen Planet” si „The Blue Planet”, in colaborare cu organizatia World Wildlife Fund (WWF). Este primul documentar despre natura realizat vreodata de Netflix.

Citește în continuare