Skip to content

Cel mai recent album al Black Sabbath vine cu un escape room virtual pentru fani

In cinstea ultimei versiuni recent remasterizate a trupei Black Sabbath pentru albumul “Sabotage”, Rhino Records a lansat un joc virtual de tip escape room care are ca tema albumul.

Creat in parteneriat cu Bewilder Box Ltd., jocul ofera fanilor misiunea de a recupera o copie a albumului “Sabotage: editia Super Deluxe” calatorind inapoi in anii saptezeci cand a fost lansat albumul. Jocul dureaza aproximativ 15 minute si include Oua de Paste ascunse in opera de arta a albumului. Experienta se poate testa aici.

“Sabotage: editia Super Deluxe” este disponibila acum ca un set de patru CD-uri si un set de patru LP, dar si albumul pe vinil de 180 de grame plus un bonus de sapte inch cu editia simpla a “Am I Going Insane ( Radio)” si “Hole in the Sky”.

Noua versiune remasterizata a albumului original este disponibila si prin intermediul serviciilor de descarcare digitala si streaming, impreuna cu un spectacol live complet inregistrat in timpul turneului trupei din 1975.

Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler si Bill Ward au inregistrat “Sabotage” la Londra si Bruxelles si au co-produs albumul cu Mike Butcher. Cele opt piese au fost lansate mai intai in SUA in iulie 1975 si apoi in Marea Britanie in luna septembrie a aceluiasi an. “Sabotage” a castigat recenzii pozitive atat in SUA, cat si in UK, in special pentru piesele “Hole In The Sky” si “Symptom Of The Universe”, precum si pentru muzica mai experimentala precum „Supertzar”, care a adus harpa, mellotronul si corul de camera englez in compozitie.

Ozzy Osbourne, care a fondat trupa Black Sabbath, a aparut recent in documentarul Rockfield: The Studio on the Farm, filmul care exploreaza primului studio rezidential din lume. Rockfield a gazduit Black Sabbath in timp ce repetau pentru albumul “Paranoid” din 1970.

Osbourne a fost concediat din Black Sabbath in 1979 din cauza problemelor cu alcoolul si drogurile, dar a continuat sa aiba o cariera solo reusita, cu12 albume de studio, dintre care primele sapte au primit certificari multi-platină in SUA. De atunci, Osbourne s-a reunit cu Black Sabbath in mai multe ocazii. S-a reunit in 1997 si a ajutat la inregistrarea ultimului album de studio al grupului, 13 (2013), inainte de a începe un turneu de adio care s-a incheiat cu o reprezentatie din februarie 2017 in orasul lor natal, Birmingham.

Citește în continuare