Skip to content

Bob Dyan anunta pentru luna iulie un concert live care va fi transmis online, live si va putea fi urmarit si din Romania Sunt aproape 30 de ani de la ultimul sau show special transmis live pentru tv, MTV Unppluged

La 80 de ani si distanta de aproape 30 de ani de la ultima transmisie live a unui show al sau, Bob Dyan anunta pentru luna iulie un concert live care va fi transmis online, live.

Se va intampla pe 18 iulie, concertul se va numi “Shadow Kingdom” si va marca intoarcerea la normalitate si, desi nu sunt anuntate foarte multe detalii despre acest show special, echipa sa a anuntat ca va fi “o atmosfera intima in care artistul va prezenta cateva dintre noile sale cantece, create special pentru aceasta aparitie”

Ultimul show in transmisie speciala pe care l- a realizat Dylan a fost in 1994 la MTV Unplugged

Transmisiunea live va fi prezenta pe Veeps, biletele au fost puse deja in vanzare aici , costa a 25 de dolari vizionarea, iar concertul va fi disponibil online pentru 2 zile.

Aceasta va fi si prima aparitie a lui Dylan in public de la lansarea de anul trecut a albumului “Rough and Rowdy Ways”; la momentul respectiv artistul a aparut doar intr-o inregistrare in care a vorbit despre album. Ultima sa aparitie intr-un concert a fost insa in decembrie 2019.

In urma cu o luna, Florida International University (FIU) a anuntat ca va gazdui prima expozitie de arta vizuala a lui Bob Dylan in SUA in aceasta toamna, „Bob Dylan: Retrospectrum”.

Evenimentul va avea loc pe 30 noiembrie la Muzeul de Arta Patricia & Phillip Frost al universitatii, unde Bob Dylan va prezenta mai mult de 120 de picturi, desene si sculpturi ale sale, lucrari pe care le-a realizat pe parcusul a  60 de ani. Expozitia va fi disponibila publicului pana pe 17 aprilie 2022. 

Contributiile lui Dylan la cultura mondiala au fost recunoscute si onorate cu multe premii. Printre acestea se numara un premiu al Academiei pentru piesa sa „Things Have Changed”, care a aparut in filmul din 2000 Wonder Boys, alaturi de 12 premii Grammy si un premiu special Pulitzer pentru „impactul profund asupra muzicii populare si culturii americane”. Alte premii includ Kennedy Center Honor prezentata de fostul presedinte Bill Clinton, Medalia prezidentiala a libertatii prezentata de fostul presedinte Barack Obama si Premiul Nobel pentru Literatura.

In ultimele sase decenii, artistul a lansat peste 50 de albume si a scris peste 500 de melodii, unele dintre cele mai faimoase fiind „Blowin ‘In The Wind”, „The Times They Are A-Changin” si „Like A Rolling Stone” ‘, care au fost reinventate vizual pentru prima data in colecția sa Mondo Scripto.

Melodiile sale au fost acoperite de peste 6.000 de ori de artisti atat de diversi precum Duke Ellington, Jimi Hendrix, Guns N ’Roses, Stevie Wonder, Rod Stewart, Red Hot Chili Peppers, Bob Marley, Pearl Jam, Neil Young, Adele sau U2.

Citește în continuare