Skip to content

(galerie foto) Regina Elisabeta a fost sambata la Royal Ascot. Cele mai spectaculoase palarii de la cursele de cai Royal Ascot 2021

In week-end a avut loc Royal Ascot 2021, evenimentul regal preferat al Reginei Elisabeta a II-a care imbina doua dintre marile pasiuni ale sale: cursele de cai si pariurile sportive.

Cursele Ascot sunt vizitate anual de peste 600.000 de oameni, se desfasoara pe intreg anul pe un teren imprumutat de la Coroana Regala iar punctul culminant este in luna iunie cand are loc „Royal Meeting”, unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul social al aristocratiei britanice. Regina Elisabeta a II-a a vizitat Royal Ascot sambata, in ziua a 5-a a curselor desfasurate in Berkshire.

Protocolul Regal impune reguli stricte pentru tipul si dimensiunile palariilor purtate la Royal Ascot. 

Cursa de cai oficiala a Reginei de la Royal Ascot este o traditie care dateaza din 1711, fiind fondata de Regina Anne. Exista un protocol strict in privinta hainelor, accesoriilor si comportamentului, impus cu strictete pentru membrii Incintei Regale, un club exclusivist in care invitatiile trebuie aprobate de reprezentantii Palatului Buckingham.

Pentru doamnele din Incinta Regala este obligatorie purtea unei rochii de zi si a unei palarii cu baza solida de cel putin 10 centimetri in diametru. Palaria, care nu are voie sa fie de tipul „fascinator”, trebuie sa fie purtata pe parcursul intregii zile, mai putin in interiorul restaurantului.

Regina acompaniata de doamna de onoare Lady Susan Hussey a ajuns la ultima zi de curse Ascot cu automobilul regal, intr-o tinuta de culoarea menta, a afisat un zambet larg si a interactionat cu entuziasm cu membrii Suitei Regale. Anul trecut, evenimentul s-a desfasurat fara spectatori din cauza pandemiei asa ca a fost unul dintre putinii ani din ultimii 70 in care monarhul a lipsit de la curse. 

La editia de anul acesta, participantii au purtat masti iar la intrare au fost realizate teste COVID pentru se asigura ca evenimentul se desfasoara in conditii de siguranta. La finalul zilei, unul dintre caii Reginei, numit Reach for the Moon, a terminat cursa pe locul al doilea.

Cursele se afla sub patronatul Reginei inca din 1952 de cand a fost incoronata pe tronul britanic. In 2013, Regina a devenit primul monarh care a castigat Cupa de Aur Royal Ascot prin calul sau, Estimate. Intr-un interviu acordat televiziunii ITV, Camilla, Ducesa de Cornwall a declarat despre cursele de cai ca „sunt marea pasiune a vietii sale, iubeste caii si cursele. Poate sa va spuna istoria fiecarui cal, unde s-a nascut, cum a fost crescut, cine l-a detinut anterior, nu uita nimic cand vine vorba despre cai.”

Pe langa cursele de cai si o noua ocazie pentru a sarbatori o pasiune pe care multi aristocrati o au in comun, evenimentul este marcat de tinute extravagante, palarii spectaculoase aflate inspirate dintr-o alta epoca, numeroase pahare de sampanie si capsuni proaspete servite cu frisca naturala.

Mai jos veti gasi o galerie foto a celor mai spectaculoase tinute purtate in editia de anul acesta.

Mai jos puteti vedea o galerie foto cu cele mai frumoase palarii purtate de membrii Familiei Regale Britanice in diferite evenimente publice. De fiecare data, cele mai spectaculoase modele au fost purtate la Royal Ascot.

Pasiunea Reginei pentru cai si implicarea in achizitii, vanzare si in pariurile sportive au ajutat la mentinerea acestor traditii in Marea Britanie, la dezvoltarea si ingrijirea cabalinelor ca animale pretioase.

In prezent, Terry Pendry este ingrijitorul-sef al cailor Regali iar John Warren este managerul de curse al Reginei. Pe langa ei, monarhul are alti zeci de prieteni in fiecare regiune a tarii care o sfatuiesc in legatura cu investitiile in pariurile sportive de la cursele de cai si in achizitiile personale.

Citește în continuare