Skip to content

George Clooney va deschide o scoala de film alaturi de Eva Longoria, Don Cheadle si Kerry Washington. Scopul este sa creeze mai multa diversitate in Hollywood.

George Clooney, Don Cheadle, Kerry Washington, Eva Longoria, Mindy Kalling si Eva Kalling sunt printre fondatorii unei scoli de film pentru comunitati defavorizate care isi va incepe activitatea in toamna anului viitor.

Scoala nu este destinata actorilor, in schimb ii va pregati pe tineri pentru joburile care nu se vad pe micul sau marele ecran, dar care sunt esentiale in realizarea unui produs cinematografic de calitate.

„The Roybal School of Film and Television Production” la va oferi elevilor o educatie academica si experienta practica in domeniul cinematografiei. Programul va fi implementat pentru liceeni si le va oferi acces la regizori, creatori renumiti de filme si experti ai industriilor creative din Hollywood.

Intr-un comunicat de presa, Clooney a declarat ca „Scopul nostru este sa aratam diversitatea din tara noastra. Asta inseamna ca trebuie sa incepem devreme, inseamna ca trebuie sa realizam un program din liceu in care sa ii invatam pe tineri despre camere video, despre montaj, efecte speciale, sunet si alte oportunitati pe care industria noastra le poate oferi. Vom avea si internshipuri care se pot transforma in joburi bine platite. Si inseamna faptul ca intelegem ca toti suntem impreuna in aceasta lume.”

Alaturi de Clooney, Cheadle, Washington, Kalling si Longoria vor mai fi implicati si Nicole Avant, Tim Bevan si Eric Fellner, fondatorii companiei Working Title Films si Bryan Lourd, unul dintre membrii consiliului director al CAA – Creative Artists Agency – cea mai mare companie de management de artisti din Hollywood.

Scoala va fi gazduita in cadrul Edward R. Roybal Learning Center din Los Angeles si va forma in primii doi ani elevi din clasele a XI-a si a XII-ea. Este un program pilot care ar putea fi extins si in alte licee din apropierea Hollywood-ului. Va include atat materii practice dar mai ales teoretice. Asa cum se arata in comunicatul de presa: „fizica este puternic implicata in alegerea unei lentile pentru un director de imagine, matematica este parte din baza pe care trebuie sa o ai cand lucrezi la coloana sonora a unui film, aptitudinile de gandire critica sunt esentiale cand vrei sa construiesti un decor iar machieurii trebuie sa stie chimia din spatele materialelor pe care le folosesc.”

In Romania se lucreaza in prezent formularea unui program de educatie cinematografica menit sa fie introdus in scoli si licee. 

Pe langa numeroasele scoli de actorie deja existente, in ultimii ani au existat mai multe initiative de sistematizare a unui program de educatie cinematografica cu scopul de a extinde cultura cinematografica a crea tineri capabili sa faca parte dintr-o comunitate de critici de film avizati. Unul dintre programe se desfasoara anual la EducaTIFF in cadrul Festivalului International de Film de la Cluj Napoca. 

Intre timp, daca vreti sa mergeti in vizita acasa la George Clooney, aveti o sansa printr-o tombola caritabila despre care veti gasi informatii mai jos.

Citește în continuare