Skip to content

Antonio Banderas face parte din distributia seriei The Monster of Florence. Actorul joaca rolul unui jurnalist care investigheaza una dintre cele mai mari crime in serie din istoria Europei

STUDIOCANAL a anuntat ca au inceput filmarile pentru The Monster of Florence, dupa bestseller-ul The New York Times cu acelasi nume, de Douglas Preston Si Mario Spezi.

Antonio Banderas va juca in seria limitata a STUDIOCANAL ca Mario Spezi, reporterul italian specializat in investigatii de crime. „Monstrul Florentei” este povestea adevărata si incredibila a unui scriitor de fictiune american, Douglas Preston, si a jurnalistului Mario Spezi, care impreuna ancheteaza una dintre cele mai captivante si notorii cazuri de crima in serie din istoria europeana.

Filmarile pentru serial vor avea loc in Florenta, Sardinia si Toscana, iar serialul va avea sase episoade ca cate o ora fiecare. Seria este scrisa de Nikolaj Arcel, nominalizat la premiul Academiei pentru „A Royal Affair”, „The Girl with the Dragon Tattoo” si Anders Thomas Jensen (“Riders of Justice”, “After The Wedding”, castigator al premiului Oscar „“In A Better World”), iar Banderas si Emanuel Nunez sunt producatori executivi.

Pana in prezent, cartea The Monster of Florence a fost vanduta in peste jumatate de milion de exemplare si a fost publicata in 23 de limbi.

Regizorul Nikolaj Arcel: ”Cand am citit prima oara cartea lui Preston si Spezi, am fost surprins de doua lucruri; in primul rand, nu-mi venea sa cred ca totul este adevarat, in al doilea rand, nu-mi venea sa cred norocul meu ca acest lucru nu fusese inca realizat ca serie sau film. Sunt complet indragostit de aceasta poveste incredibila si abia astept sa o aduc unui public larg.”

NIkolaj Arcel

Intr-un comunicat oficial al casei de productii, scriitorul si regizorul Nikolaj Arcel comenteaza „Ce se intampla daca o tara intreaga incepe sa creada o minciuna distructiva, hranita de oameni corupti la putere? Aceasta este marea idee din centrul Monstrului Florentei si nu-mi pot imagina un moment mai bun pentru a-l spune. Combinati-o cu o poveste epica care are literalmente totul; un mister captivant de crima, culte satanice, gangsteri, politisti corupti si o vasta conspiratie, este visul oricarui realizator de film”.

Cunoscut publicului din toata lumea mai ales datorita rolurilor sale din peste 100 de filme, Antonio Banderas a ramas intotdeauna fidel teatrului si a jucat periodic pe scenele din Spania, in limba natala.

Banderas a ajuns la Hollywood gratie prieteniei cu Madonna care il vazuse in filmele lui Almodovar. Antonio Banderas si-a dorit in copilarie sa se faca fotbalist, dar o fractura complicata la picior i-a oprit orice posibilitate de performanta in sport. A ajuns la actorie pentru ca ii placea inca din scoala sa apara in micile montari si, in 1982 l-a vazut si distribuit Almodovar in filmul lui de debut “Labyrinth of Passion”. Cinci ani mai tarziu a aparut in “Law of desire”, al aceluiasi Almodovar, film in care s-a sarutat cu un barbat, realizand astfel primul sarut gay din cinematografie.

In 1991 Madonna l-a adus la Hollywood si, in ciuda faptului ca vorbea o engleza minimala, si-a invatat rolurile fonetic pentru fiecare film reusind sa castige atentie internationala cu rolul iubitului avocatului Andrew Becket din filmul “Philadelphia”. Filmul a fost marea revelatie la Oscar si de box office in 1993, Banderas a jucat alaturi de Tom Hanks care era avocatul bolnav de SIDA, iar cariera lui a luat amploare si a ajuns astazi la 110 filme.

Antonio Banderas joaca rolul principal din filmul prietenului sau, Pedro Almodovar, „Pain and Glory”, o poveste inspirata din viata lui Almodovar, dar care i se potriveste si lui. In film, Banderas este un regizor candva foarte de succes si talentat care, odata cu varsta incepe sa realizeze greselile morale pe care le-a facut si, in contextul unor probleme de sanatate, ajunge dependent de heroina.

Banderas a recunoscut in perioada de promovare a filmului ca, atunci cand a citit prima data scenariul, a descoperit lucruri pe care nu le stia despre Almodovar, in ciuda prietenei lor care dureaza de mai bine de 40 de ani.

Citește în continuare