Skip to content

Week-endul acesta are loc un eveniment-petrecere in spiritul Balkanik Festival cu trupe live, DJ si mancare romaneasca. Vor urca pe scena Taraful Ionel Tudorache, Corina Sirghi si Eugen Radescu.

Pe 3 si 4 iulie, la Food Hood (Calea Grivitei nr. 15), are loc o petrecere in spiritul Balkanik Festival, cu atmosfera deopotriva interbelica si cu un aer de litoral, cu muzica romaneasca sirelaxare, dar si zona de mancare si bauturi.

Sambata, de la ora 19.00, pe scena va urca Taraful Ionel Tudorache, cel care din 1975 pana in 1980 a acompaniat-o pe scena pe Romica Puceanu si, mai apoi, a cantat cu Gabi Lunca si Tony Iordache, afirmandu-se ca un mare acordeonist si artist de muzica lautareasca veche.

Din 1998, Ionel Tudorache a format taraful care va urca sambata pe scena, fiind prezenti in aceasta formula atat la petreceri private, cat si la evenimente culturale. 

DJ-ul zilei este Ligia Kessian, curatorul Balkanik Festival, dar si poeta, traducatoare si DJ de world music. Pe 3 iulie, vine la Food Hood, pentru a va imbia cu ritmurile dupa-amiezelor din Marrakesh, a serilor din Havana si a sindrofiilor de pe malul Bosforului sau Savei. 

Duminica, Corina Sirghi si Taraful Jean Americanu vor fi pe scena de la ora 19.00. Corina Sirghi, alaturi de taraful traditional – in totalitate acustic – condus de acordeonistul american Shaun Williams (aka Jean Americanu) feat. Marian Mirea (vioara), Marian Serban (tambal) si Cristian Mirea (contrabas) vin sa recreeze atmosfera saloanelor decadente si fermecatoare din Bucurestii anilor ’30, nebunia petrecerilor de “bloc-mahala” din anii ’90, cu un mix de romante pasionale, tangouri infioratoare, dansuri lautaresti inflacarate, toate intr-un concert live.

Pentru duminica, Eugen Radescu va fi DJ, cunoscut publicului si ca manager cultural, curator, co-fondator al Bienalei de Arta Contemporana Bucuresti, pasionat de muzica disco care te transporta direct in barurile din Mamaia sau Los Angeles din anii ’90 sau 2000.  

Balkanik Festival a aparut in 2011 si a devenit in timp unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din Europa, apreciat international de reviste de specialitate precum Songlines sau Folker, primind EFFE Label – Remarkable Festival pentru al treilea an consecutiv. Evenimentul a re-lansat spatiul urban din jurul Gradinii Uranus, insa in ultimii ani s-a desfasurat si in alte locuri din oras. 

Pana la ora 16:00, intrarea este libera; intre 16:00 si 23:30, biletul este 50 lei/ zi, 80 lei/ weekend. 

Citește în continuare