Skip to content

Spectacole de teatru in premiera, concerte live cu Dan Byron, Oigan si Maria Raducanu, proiectii de film si program pentru copii sunt organizate intre 19-25 iulie la Festivalul Zilele unteatru

Recent ecologizata si amenajata de Asociatia Unteatru, gradina Casei Universitarilor (Strada Arthur Verona) va fi inaugurata in perioada 19-25 iulie, o data cu festivalul anual de teatru, muzica si prietenie Zilele unteatru. Evenimentul marcheaza aniversarea a 11 ani de unteatru printr-un amplu program dedicat spectatorilor de toate varstele, invitati sa descopere, timp de 7 zile, cele mai noi productii unteatru, spectacole in premiera absoluta, concerte acustice si unplugged, proiectii de film si activitati pentru copii. 

O saptamana intreaga de spectacole si muzica live, premiere absolute si proiectii de film, dar si program dedicat copiilor.

„Domnisoara Iulia”, cel mai nou spectacol al regizorilor Andrei si Andreea Grosu, o co-productie Caleido cu Dana Rogoz, Richard Bovnoczki si Mihaela Trofimov, va deschide stagiunea din Gradina cu o reprezentatie speciala, programata luni, pe 19 iulie, de la ora 21:00.

Marti, pe 20 iulie, incepand cu aceeasi ora, bucurestenii sunt invitati la film. Another Round (r. Thomas Vinterberg), distins cu Oscarul pentru Cel mai bun film strain si desemnat Cea mai buna pelicula internațtonala la Premiile BAFTA, va rula in aer liber. In aceeasi seara, Dan Byron, unul dintre cei mai apreciati artisti de pe scena alternativa din Romania, va deschide seria concertelor, in formula solo, acustica, de la ora 19:00. 

Miercuri, pe 21 iulie, de la ora 19:00, pe scena 360°, amenajata special pentru concertele in aer liber, spectatorii il vor asculta pe Oigăn in formula solo.  De la ora 21:00, Florina Gleznea, Cristina Casian si Madalina Anea revin pe scena in spectacolul ,,3 surori’’ (r. Peter Kerek), in care muzica, efectele vizuale, coregrafia si jocul actoricesc construiesc o noua perspectiva asupra universului cehovian. 

In spatiul dedicat proiectiilor outdoor va rula joi, pe 22 iulie, in premiera absoluta, ,,Aici Moscova’’, cea mai noua productie #unteatruCinematic. Protagonistii unei experiente teatral – cinematice intense, in care aparatul de filmat devine personaj principal, actorii Nicoleta Lefter, Alex Calin, Liviu Romanescu si Razvan Rotaru vor putea fi urmariti pe marele ecran intr-un proiect inedit, conceput si coordonat de Catinca Draganescu si Simona Deaconescu, in scenografia lui Gabi Albu si imaginea lui Carmen Tofeni. In aceeasi zi, de la ora 19:00, iubitorii de muzica sunt invitati sa-i descopere in concert pe cei de la Dimitri’s Bats. 

Vineri, pe 23 iulie, Alina Berzunteanu si Istvan Teglas impartasesc din propriile temeri, sperante si regrete in spectacolul ,,O familie fericita’’ – un colaj de intamplari personale, transpuse intr-un spectacol prezentat in premiera absoluta, de la ora 19:00. Intr-o formula acustica, EMIL, una dintre cele mai longevive si mai cunoscute trupe din Romania, concerteaza in aceeasi seara, de la ora 20:30. 

Spectacolul ,,Efecte secundare’’, in regia lui Vlad Balan, cu Bogdan Nechifor, Camelia Pintilie, Vlad Ionut Popescu si Oana Jipa ridica problema liberului nostru arbitru.  Noua productie va putea fi urmarita in premiera, pe 24 iulie, de la ora 20:00. In aceeasi zi, Maria Raducanu si Maxim Belciug vor concerta live incepand cu ora 18:00.  

Copiii se vor bucura de o intalnire speciala duminica, in ultima zi de festival. De la ora 11:00, cei mici o vor intalni pe protagonista spectacolului ,,Carina pe drumul spre casa’’ – o productie Unteatru de copii, in regia Oanei Rasuceanu. 

Programul complet si biletele de acces la evenimentele incluse in programul Zilele unteatru.11 sunt disponibile online, pe www.unteatru.ro. Accesul in spatiu va fi posibil din Strada Arthur Verona, in conformitate cu normele in vigoare. Accesul la evenimente va fi posibil doar persoanelor vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2, si numai daca au trecut cel putin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare si persoanelor care pot prezenta un rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, dar si persoanelor care pot prezenta rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

Citește în continuare