Skip to content

(galerie foto) Cele mai frumoase restaurante din lume unde iti poti face fotografii spectaculoase. Unul dintre ele se afla in Romania, langa Castelul Bran.

Pasionatii de calatorii au avut un an atipic in 2020, majoritatea au avut la dispozitie strict locuri si restaurante din tara natala sau din zona in care locuiesc. TripAdvisor a inregistrat cateva milioane de calatori de pretutindeni care si-au impartasit recenziile si opiniile bazate pe acele locuri si momente care le-au creat o impresie favorabila. 

Lista celor mai frumoase restaurante unde iti poti face fotografii spectaculoase in 2021 (asa zisele locuri Instagramabile) a fost intocmita in baza experientelor celor mai fideli calatori. Au fost votate de cei care sunt cei mai activi pe TripAdvisor, cea mai vizitata platforma de calatorii din lume, si cei care ofera pareri pertinente sau bine argumentate. 

Printre primele 5 restaurante din lume se afla si un loc din Romania, de langa Bran care este apreciat atat pentru design dar si bucataria romaneasca si europeana.

Pe primul loc se afla Restaurantul Koral din Bali, localizat in interiorul unui acvariu dintr-un hotel de lux indonezian. Experienta este considerata, de departe, cea mai frumoasa si fotogenica din lume.

Restaurantul Koral din Indonezia este spectaculos in primul rand prin prisma faptului ca se afla in mijlocul unui acvariu dintr-un complex hotelier de lux – Apurva Kempinski din Nusa Dua. Clientii localului apreciaza atat apa si pestii care se misca in voie in jurul lor dar si angajatii si meniul gatit de Chef Andrea Astone care pregateste zilnic foie gras, wagyu si trufe servite sub forma unor lucrari de arta comestibila. 

Cei care doresc sa viziteze restaurantul strict pentru o fotografie, o pot face in intervalul 10:00-12:00, fiind interzise sedintele foto in timpul cinei cand numai clientii hotelului se pot bucura de privelistea linistitoare si pot face oricate poze isi doresc. In plus, oaspetii sunt obligati sa respecte codul vestimentar impus: trebuie sa fie imbracati smart casual, nu au voie in maieu, in pantaloni scurti si nici in slapi sau papuci.

Pe locul al doilea in lume se afla restaurantul „Le Grill” din cadrul hotelului Grand Mark din Praga, capitala Cehiei. 

Pe langa gradina superba in care este situat, decorata cu flori, alei, tufisuri de iedera tunse in forme geometrice, restaurantul „Le Grill” ofera o atmosfera de basm prin paunii care se plimba in voie printre mese. Unul dintre acestia se numeste Hamlet si ii intampina deseori pe clientii hotelului la intrarea in gradina.

Restaurantul Le Grill este localizat in curtea interioara a unui hotel din centrul orasului Praga. Cladirea dateaza din secolul al XVII-lea, are o arhitectura eleganta care imbina gradina in stil baroc de 1800 de metri patrati cu interioarele moderne, adaptate la nevoile actuale cu podele incalzite si numeroase zone de relaxare.

Mesele sunt acoperite de corturi care ofera senzatia unei cine intime cu un aer baroc iar bucataria este un amestec de international si traditional ceh, fiind condusa de Chef Jaromir Hlavsa.

Restaurantul D.O.R. din Tohanul Nou este singurul local romanesc din lista si singura afacere de familie prezenta printre marile lanturi hoteliere din lume.

Deschis in luna mai a anului 2018, restaurantul D.O.R. a fost venit dintr-o traditie de familie a tanarului Dorin Lucian Olteanu de a continua spiritul antreprenorial al parintilor sai care au infiintat in 1991 primul restaurant din comuna Moeciu. Cu un decor inscris in tendintele actuale de pe Instagram si Pinterest, menit sa atraga public tanar (intre 20 si 35 de ani), arhitectura de interior a fost gandita in jurul unui copac de catre un designerul brasovean George Orzan, imbina povestile traditionale cu confortul modern de inspiratie nordica.

Acronimul D.O.R. vine atat de la sentimentul de dor dar si de la „delicios, organic, romanesc”. Designul interior eclectic si meniul gandit de tanarul Chef Bogdan Cozma ii atrag pe tinerii care il considera unul dintre cele mai frumoase din lume. Ideea copacului din mijlocul salii principale a venit din traditia populara a barbatilor care se opreau din muncile campului pentru a lua o pauza de masa si a se relaxa pentru cateva momente.

Restaurantul D.O.R. este descris ca fiind locul in care „gasesti deopotriva camara buncii si fine cuisine-ul parizian”, il gasiti la intrarea in localitatea Tohanu Nou de langa Bran, in complexul agro-turistic Craiasa Muntilor.

Cu o vedere superba asupra lacului Iseo si imprejurimilor, restaurantul „I due Roccoli” din Brescia, Italia se afla pe locul al patrulea in clasamentul preferintelor celor mai frumoase restaurante.

Pe locul al cincilea se afla restaurantul Ting Lung Heen din Hong Kong, China. Pe langa bucatarii si meniul care au primit 2 stele Michelin, restaurantul se afla la etajul 102 al unui zgarie-nor care gazduieste Hotelul Ritz Carlton.

Clasamentul este completat de „The Grand Getaway” din cadrul hotelului Grandy Hyatt din Kuala Lumpur, Malaezia unde cina este servita sub forma unei experiente intr-o nava spatiala.

Pe locul al saptelea s-a clasat restaurantul Sabayon situat la ultimul etaj al hotelului EQ dintr-un zgarie-nori din Kuala Lumpur. Ofera o priveliste spectaculoasa deasupra orasului, un meniu european si un design interior realizat din bronz si elemente abstracte.

Tot printr-o priveliste unica de la inaltime impresioneaza si OPSO din Dubai, la ultimele etaje ale cladirii Dubai Mall. Include o vedere panoramica deasupra cartierul financiar si un meniu mediteranean si grecesc.