Skip to content

12 concerte care au loc in aceasta saptamana. Maria Raducanu, Ada Milea, Suie Paparude, Vita de Vie si VUNK urca pe scenele din Bucuresti pentru reprezentatii live.

Cu o noua serie de restrictii ridicate, in special pentru organizatorii de evenimente, care de la 1 august au posibilitatea de organizare a activitatilor culturale, artistice si de divertisment in spatii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, programul evenimentelor se inmulteste. Totodata, desi pot participa zeci de mii de persoane la evenimente, exista insa si obligativitatea purtarii mastii de protectie, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori si toti participantii sunt persoane vaccinate, testate sau imbolnavite de curand cu noul coronavirus.

Evenimentele muzicale live incep de marti, 3 august, cu un concert Jazz Sessions in the Park, la Rowa Garden, unde Jazz Syndicate Live Sessions prezintao noua serie de concerte pentru a incanta pasionatii de muzica live si natura.

Sorin Zlat (keyboards), Catalin Milea (saxophone), Mike Alex (bass), Iulian Nicola (drums), sau cu alte cuvinte “the meanest catz’ in town” invita publicul sa cunoasca o parte din spiritul liber si efervescent al scenei de Jazz & Blues din Bucuresti. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

La Green Hours au loc doua concerte in aceasta saptamana, Nea Vasile & Taraful de la  Marsa (3 august) si Nicolas Simion Group (5 august).

Nea Vasile este unul dintre cei mai cunoscuti lautari locali care isi sarbatoreste cea de-a 85-a aniversare in gradina Green Hours. Cunoscut in toata tara, dar si in Europa, se prezinta intr-o forma deosebita la cei 85 de ani si va incanta publicul cu piese vechi traditionale, dar si cateva hore si sarbe. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Saxofonist de jazz si improvizator, compozitor si producator, Nicolas Simion a studiat clarinetul, pianul, saxofonul si flautul. Debuteaza in jazz la inceputul anilor ’80, fondeaza grupul Opus 4 cu care sustine un numar record de concerte in tara. Dupa expatrierea la Viena, Nicolas Simion concerteaza si inregistreaza cu nume importante de pe scena internationala de jazz, precum Mal Waldron, Tomasz Stanko, Idris Muhammad Jim Pepper, Ino Nobuyoshi, Gunther Schuller, Archie Sheep, Lee Konitz, Jancsy Körössy. La fel ca alti compozitori romani contemporani, Nicolas Simion isi gaseste inspiratia in bogatul rezervor de muzica populara traditionala romaneasca. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Pe scena Expirat urca Suie Paparude (4 august) si Maru (8 august), parte din seria de concerte open air cu artisti locali cunoscuti din zona alternative, la initiativa Overground Music, pe scena suspendata deasupra terasei Expirat.

Suie Paparude s-a infiintat acum doua decenii, fiind cunoscuti publicului pentru numeroasele concerte de la cluburi si festivaluri la piete si stadioane, in tara sau peste granite. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Maru urca pe scena Expirat duminica, 8 august, fiind o prezenta diferita pe scena locala muzicala. Maru este compozitoare/interpreta multi-instrumentista din Romania. Dupa 6 ani de studiat la  Conservator in Viena, Austria, Marú a reusit sa isi dezvolte propriul stil de soulful pop, stil ce aminteste de Angus & Julia Stone, Norah Jones, Ed Sheeran, Kate Bush, Elise Trow, Bat For Lashes. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Vineri, 6 august, la Teatrul Godot are loc un recital Maria Raducanu, in cadrul concertului „Din Levant la Bairro Alto”.

Maria Raducanu, caracterizata de critica de specialitate drept „una dintre cele mai distincte voci din lume”, aduce un spectacol nou la Godot, pe 6 august, de la ora 19:30. In cadrul concertului „Din Levant la Bairro Alto”, Maria Raducanu trece prin folclor, cintece de leagan, romante rusesti sau tango-uri, toate revarsindu-se intr-o lume sonora atotcuprinzatoare si complet captivanta. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

La Teatrul de Vara Mihai Eminescu, in aceasta saptamana urca pe scena Robin and the Backstabbers  (5 august), Vita de Vie (6 august) si The Kryptonite Sparks & Jurjak (7 august).

Robin and the Backstabbers isi descriu muzica drept „pop melodramatic”, cu accente de rock eclectic si versuri moderniste, criptice. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Fanii Vita de Vie vor avea parte de un concert acustic vineri, 6 august, la Teatrul de Vara Mihai Eminescu. Mergand uneori pana la clasic, swing sau bossanova, ACUSTIC inseamna cele mai reprezentative melodii Vita de Vie, reorchestrate intr-o maniera unica. Folosind doar instrumente naturale precum pianul, violoncelul, contrabasul, flautul, cavalul, o serie de chitari acustice neconventionale si percutii etnice, proiectul ACUSTIC, lansat in 2012, a devenit parte integranta din personalitatea Vita de Vie. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Doua dintre cele mai importante proiecte aparute in ultimii ani, The Kryptonite Sparks si Jurjak impart scena Teatrului de Vara Mihai Eminescu intr-un concert care va avea loc sambata, 7 august. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Gradina Urbana isi asteapta publicul in aceasta saptamana cu doua concerte live, Luna Amara (6 august) si VUNK (7 august).

Luna Amara se intoarce pe scena Gradinii Urbane, cu muzica lor care abordeaza diverse stări, de la mesaje sociale pana la cele de dragoste. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

De 25 de ani pe scena din Romania, VUNK este una dintre cele mai cunoscute trupe din rock-ul românesc, iar single-uri precum „Pleaca” (Hit Gold), „Vreau o tara ca afara” (hit popular, devenit slogan national), „Asa si” sau „Numai la doi” au ocupat primul loc in topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe saptamani. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Duminica, 8 august, de la ora 11.00, la Quantic are loc spectacolul Apolodor, unde pe muzica Adei Milea, urca pe scena Dorina Chiriac, Radu Banzaru si Alex Neagu.

Apolodor este o piesa de teatru sau de muzica, in care se canta sau se joaca intamplarile comico-triste despre banditi, camile, maimute si alti oameni si animale a pinguinului lui Gellu Naum. Detalii despre eveniment si bilete sunt disponibile aici.

Electric Castle Special Edition incepe in acest weekend la Cluj Napoca si Bontida, cu un program care se va intinde pe 10 zile, intre 6-15 august, cu un line-up format din peste 500 de artisti, iar concertele se vor defasura in 30 de locuri diferite. 

Electric Castle este primul festival de muzica de mari dimensiuni care se desfasoara in Romania de la ridicarea restrictiilor impuse de autoritati.

Citește în continuare