Skip to content

Corul Madrigal in concertul extraordinar „Ave Maria”duminica la Teatrul de Vara Mihai Eminescu. Participa ansamblul de percutie format din copii Young Beats coordonat de Zoli Toth

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” dirijat de Anna Ungureanu concerteaza duminica, 15 august 2021, de la ora 20.00, alaturi de Ansamblul de percutie Young Beats – Cantus Mundi, fondat si coordonat de Zoli Toth, la  Teatrul de Vara „Mihai Eminescu” din Bucuresti.

Evenimentul este dedicat sarbatorii religioase Adormirea Maicii Domnului, iar programul concertului „Ave Maria” va oferi spectatorilor, pe langa cunoscutele partituri de inspiratie sacra care surprind imaginea Fecioarei Maria in creatia autohtona si internationala, si lucrari in prima auditie.

Ave Maria” este un eveniment cultural complex pe care il pregatim cu grija de luni bune si care, cu ocazia marii sarbatori Adormirea Maicii Domnului, abordeaza muzica Corului Madrigal printr-o oglinda scenografica spectaculoasa, cu solo-uri de orga si harpa, proiectii de lumini si o regie speciala, pentru a oferi publicului o experienta absolut unica”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Concertul Extraordinar „Ave Maria” va avea alaturi si Ansamblul de percutie Young Beats, care va interpreta lucrari in regia muzicala a lui Zoli Toth, fondatorul si coordonatorul tinerilor percutionisti in cadrul Programului National Cantus Mundi.

Ansamblul de percutie Young Beats are 10 membri si este cea mai tanara trupa de percutie din Romania, cu o varsta medie a componentilor de numai 13 ani.

Din 2021, acestia se regasesc alaturi de Corul Madrigal pe noul album discografic „Ave Maria”,  iar de curand au inceput imprimarile pentru primul material discografic al grupului.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost infiintat in 1963 de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), iar pana in prezent, Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume.

In noiembrie 2016, Corul a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Biletele pot fi achizitionate de pe platforma Bilete.ro . Costul unui bilet porneste de la 30 lei.

Citește în continuare