Skip to content

„Clickbait”, ministeria australiana Netflix, la granita dintre doua seriale mari din ultimul an “The Undoing” si “Black Mirror”. O poveste fictiune despre raul pe care ti-l pot face apropiatii via internet

Din 25 august, a fost lansat pe Netflix o mini serie in 8 episoade, Clickbait care aminteste de Black Mirror dar si de The Undoing.

E povestea unui profesor kinetoterapeut la universitate care este rapit si ajunge peste noapte intr-un film pe net in care se autoacuza ca a agreat si abuzat femei, ca a omorat pe cineva si spune ca la 5 milioane de vizualizari ale filmului va fi ucis.

 Fiecare dntre cele 8 episoade are povestea spusa dintr-o alta perspectiva – a surorii, a sotiei, a agentului de politie care ancheteaza cazul, a copiilor celui dat disparut.

Filmul ajunge extrem de rapid la 5 milioane de vizualizari, dar spectatorii nu vad imediat ce s-a intamplat cu profesorul rapit.

“Clickbait” aduce  in prim plan efectele negative ale internetului – toata lumea vrea sa vada filmul cu profesorul rapit, dar fiecare vizionare inseamna, de fapt, condamnarea lui la moarte. Televiziunile preiau iar asta il face sa se aproprie sim ai rapid de moarte si, evident, e un reporter mai agresiv decat oricare altul care incalca orice regula pentru propria audienta. Episod cu episod, o perspectiva langa alta perspectiva si, pana la sfarsit, nu mai stii cine este cu adevarat profesorul care parea un om banal cu o familie linistita.

„Clickbait”, care aminteste de serialului britanicilor „Black Mirror” din perspectiva efectelor neasteptate ale utilizarii tehnologie via internet, pune problema intimitatii si a lucrurilor pe care le expui in social media, tot asa cum te face sa te intrebi cat de bine ii cunosi pe cei apropiati carora le dai parolele conturilor tale.

Clickbait este un thriller plin de adrenalina, despre felul in care retelele de socializare ne alimenteaza impulsurile cele mai periculoase si incontrolabile, aducand la suprafata diferentele din ce in ce mai mari dintre personalitatea noastra reala si cea virtuala.

In distributie sunt Adrian Grenier – pe care l-ati mai vazut in “Diavolul se imbraca la Prada” si “Entourage”, noua revelatie a Hollywoodului Zoe Kazan (in rolul surorii profesorului) si Betty Gabriei, sotia profesorului.

Zoe Kazan a fost anuntata recent, alaturi de Carrey Mulligan, in rolul principal din “She Said” filmul care vorbeste despre ancheta celor doua jurnaliste de la The New York Times asupra abuzurilor sexuale ale lui Harvey Weinstein.

Citește în continuare