Skip to content

Marius Manole participa duminica, 29 august, alaturi de Corul Madrigal la concertul extraordinar “Ave Maria”. Si copiii coordonati de Zoli Toth vor urca pe scena

Duminica, 29 august 2021, de la ora 20:00, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” si Opera Nationala Bucuresti invita publicul la concertul extraordinar „Ave Maria”, unde invitati speciali sunt actorul Marius Manole si copii din ansamblurile instrumentale si corale ale Programului National Cantus Mundi: trupa de percutie Young Beats – fondata si coordonata de muzicianul Zoli Toth si Cor cu Dor – fondat si coordonat de Teodora Jaworski.

Evenimentul face parte din programul Promenada Operei si cuprinde un repertoriu dedicat imaginii Fecioarei Maria in muzica universala, imbogatit cu o selectie emotionanta de Psalmi, redată de Marius Manole. Spectacolul va fi intregit de o scenografie spectaculoasa, ce contine proiectii impresionante si un design de iluminat arhitectural.

Programul Concertului Extraordinar „Ave Maria” cuprinde lucrari selectate de dirijorul principal al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”, Anna Ungureanu, din creatia autohtona si internationala, de facturi si stiluri diferite si aduce sonoritati de inspiratie sacra, de la compozitii ale filonului bizantin ortodox, pana la partituri complexe din istoria muzicii universale si contemporane.

Ansamblul de percutie Young Beats are 10 membri si este cea mai tanara trupa de percutie din Romania, cu o varsta medie a componentilor de numai 13 ani.

Din 2021, acestia se regasesc alaturi de Corul Madrigal pe noul album discografic „Ave Maria”,  iar de curand au inceput imprimarile pentru primul material discografic al grupului.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost infiintat in 1963 de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), iar pana in prezent, Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate in intreaga lume.

In noiembrie 2016, Corul a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace si Securitate.

Biletele se pot achizitiona de pe platforma http://tickets.operanb.ro/ si de la Casa de Bilete a Operei Nationale Bucuresti. Costul unui bilet porneste de la 40 lei.

Citește în continuare