Skip to content

Madalina Paval interpreteaza „Du-ma, vantule!” de pe coloana sonora „Romania Salbatica”. Miercuri va avea loc premiera de gala cu un concert Bucharest Film Orchestra dirijat de Tiberiu Soare.

Cu cateva zile inainte de premiera de gala a documentarului care a castigat Premiul Publicului la TIFF 202, „Romania Salbatica”, a fost lansat videoclipul piesei centrale de pe coloana sonora a productiei. 

Melodia „Du-ma vantule!”este interpretata de Madalina Paval, fiind compusa de Alexei Turcan, pe un videoclip produs de Adriana Racasan si Bogdan Craciun care l-a avut pe Norbert Fodor ca director de imagine. 

Madalina Paval s-a remarcat prin piese inspirate din folclorul romanesc reinterpretate intr-un mod actual. In ultimii ani, a pus folclorul din Bucovina pe ritmuri moderne si l-a readus in muzica mainstream, avand experienta colaborarii cutrupa Subcarpatiprin festivaluri nationale si internationale. Anul trecut a lansat primul ei album, „Oamenii se fac dor” si a creat propria trupa alaturi de Alexei Turcan si 12 instrumentisti talentati.

Videoclipul a fost filmat la Mestecanisul de la Reci, in judetul Covasna, costumele au fost asigurate de Ramona Manea iar de machiaj s-a ocupat Iulia Roseanu.

Intre timp, va puteti cumpara bilete pentru premiera de gala a unuia dintre cele mai spectaculoase documentare dedicate naturii si faunei din tara noastra.

Premiera va avea loc pe 15 septembrie, la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Bucuresti, de la orele 19:30. Publicul se va intalni cu intreaga echipa a filmului si se va bucura de un moment muzical de 15 minute sustinut de Bucharest Film Orchestra, singura orchestra de muzica de film din Romania. Concertul va fi dirijat de Tiberiu Soare, dirijorul  principal al Orchestrei Filarmonicii Sibiucare lucreaza atat in tara cat si in strainatate,realizand turnee in Suedia, Israel, China, Germania si Elvetia.

Biletele pentru premiera „Romania Salbatica” sunt vandute intr-un pachet special in care daca achizitionati 3 bilete, il veti primi pe al 4-lea gratuit. In plus, primii 60 de oameni care achizitioneaza un pachet 3 + 1 vor primi un CADOU pe care il vor putea folosi la urmatoarea excursie in natura: un hamac si o lampa pliabila.

Biletele sunt puse in vanzare pe Eventbook.

Romania Salbatica a avut premiera mondiala in cadrul TIFF 2021 unde a cucerit si Premiul Publicului si se va lansa pe 17 septembrie in cinematografele din intreaga tara, distribuit de Transilvania Film. 

„Dan si Cosmin au muncit 10 ani la acest documentar extraordinar, care arata Romania intr-o lumina de care are nevoie mai mult ca oricand si care indeamna la o informare corecta si responsabila despre natura si fauna tarii, astfel incat sa o putem pastra pe mai departe. Cred ca este un film de vazut in familie sau cu prietenii, asadar am pregatit un pachet special dedicat acestora, pentru Premiera de Gala, in cadrul careia vor fi mai multe momente autentice si unde sper sa vina cat mai multi dintre iubitorii de film si natura.”, a declarat Matei Truta, producator executiv Romania Salbatica.

Documentarul este rezultat unui proiect inceput in 2010 de Dan Dinu in colaborare cu WWF, devenind cel mai mare proiect de fotografie si film documentar dedicat naturii din tara noastra.

Pentru inceput, Dan Dinu a fotografiat toate cele 28 de rezervatii mari din Romania – parcuri nationale, parcuri naturale, geo-parcuri si rezervatii ale biosferei – existente la acea vreme. Primul rezultat a fost o expozitie de fotografie in aer liber cu 50 de imagini expuse in cele mai vizitate zone ale celor mai mari orase din tara: Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova si Iasi. Pana la final, expozitia a fost vazuta de peste 50.000 de persoane.

A doua etapa a proiectului a fost dezvoltata incepand cu 2014 alaturi de Cosmin Dumitrache prin serialul documentar „Descopera Romania Salbatica” difuzat online care a strans peste 600.000 de vizualizari – il puteti vedea aici.

In 2018, a inceput lucrul la filmul documentar care va fi lansat in cinematografe pe 17 septembrie, urmand ca apoi sa fie disponibil intr-o caravana nationala cu proiectii gratuite in mai multe orase din tara. 

Citește în continuare